Kunskapslyftet i
Göteborgssiffror
 

Arbetsförmedlingarna i Göteborg arbetar för högtryck
med ansökningar från folk som vill läsa under Kunskapslyftet. I mitten av augusti var 7 000 deltagare klara för antagning.

Cirka 75 procent av de sökande har valt att studera på
heltid. Resten kommer att studerade deltid.
Ytterligare 1000 heltidsstuderande är på gång. De får vänta med besked till början av september. De som sökt privata utbildningar får löpande besked under hösten.

Det har visat sig att en stor del av de sökande är under
25 år. Detta är en fullkomlig överraskning för både arbetsförmedlingar och länsarbetsnämnd.
- Orsaken till det är antagligen den stora ungdomsarbetslösheten. Många av dem som sökt har gått ur tvååriga gymnasieprogram, säger Kenneth Almqvist som är arbetsförmedlingarnas länk till länsarbetsnämnden.

Den populäraste utbildningen av alla i Göteborg, är
gymnasiekurser med distansutbildning inom data.

 

 

Här är de 21 utbildare som Göteborgs kommun tecknat ramavtal med:

  ABF Göteborg, AMUgruppen, Eductus, Folkhögskoleföreningen i Angered, Frikyrkliga Studieförbundet, Företagspoolen, Gatubolaget, Göteborgs Folkhögskola, Infokomp, Juridisk Part Affärseffekt AB, Kunskapskretsen, Kvinnofolkhögskolan, Learning Center Åre AB, Liber AB, MiROi Utbildning, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, Studieförbundet Vuxenskolan, Svenska Idrottsrörelsens Studieförbund, TBV, Uppdragsutbildningen Kvalitetsdata, Utbildningsförvaltningen.
  KORT OM
KUNSKAPSLYFTET
 

I höst kommer det att finnas fem speciella infoställen i anslutning till arbetsförmedlingarna. Tanken är att man ska få information om det stora kursutbud som sorterar under rubriken Kunskapslyftet.

Än är inte alla kurser färdiga. Först ska stadskansliet
sammanstråla med de 21 utbildningsföretagen för att se vad de kan erbjuda. Därefter ska platserna sökas och sist men inte minst är det dags att räkna ut hur många lärare som ska anställas och hur stora lokaler som behövs.

Tanken är att 60 procent av kurserna ska vara teoretiska
Resterande antal ska vara mer eller mindre yrkesinriktade.

  Ännu fler siffror och bidrag för studier...
Rikssiffror...