Bilhjälm? Nä, lägg av!
En av utställningarna som ingår i festivalprogramet är Snesteg eller framsteg? En utställning av Nätverket av och för ungdomar om livet och vetenskapen. Den är värd att se, om inte annat så på grund av den bilhjälm som iallafall Albas redaktion förträngt att den någonsin existerat.

Missa inte!!
Visning av Naturhistoriska museet, lördag och söndag 12.00-16.00. Kom bakom kulisserna i ett av stadens mest spännande museer. En garanterad äckelhöjdare är att se hur konservatorn jobbar. Det sägs dessutom att det spökar i tornet... Fullt med gamla ben är det i allafall.

Kristallklar favorit
Har ni någon gång försökt göra candysocker? Det är facinerande att se hur kristallerna bildas. Perfekta linjer och faktiskt hisnande vackert. Naturen är full av exempel på dessa exakta former.De har inspirerat både vetenskapsmän och konstnärer.Titta på utställning om geometriska former på Stadsmuseet under festivalen!

Noterat från onsdagens invigning
Det var många besökare som tyckte att Thor Heyerdahl smällde högre än professor Hans Peter Jensen från Danmarks (pyro-)Tekniske Højskole.

Oberoende festivaltidning?
Alba är inte ensam på internet om att bevaka festivalen. Vi vill gärna tipsa om vetenskapsfestivalens egen tidning Veta. Du hittar den från toppen av vår innehållssida, under Vetenskapsfestivalens hemsida. Vi på Alba tycker att Veta är en pigg produkt. Grattis till studenterna och redaktionschef Per-Olof Eliasson!
Tidningen anser sig vara oberoende, vad nu det kan betyda. Ansvarig utgivare är big boss Henrik von Arnold, projektledare för hela festivalen.

Bubbel från invigningen av Kunskapens Park
Torsdagen bjöd på invigning av aktiviteterna i Vasaparken. De har vatten som samlade tema, men den lervälling som uppstod när den samlade pressen klev omkring på det som en gång hade kunnat bli gräsmattor, var nog inte inplanerad. Bäst på invigningen var Jan Ling som spelade gong gong. (De andra spelade såpbubblor, tror vi).

Späckhuggardialekter!
Visste ni att det finns olika dialekter även bland späckhuggare? En tränad valforskare kan höra varifrån en späckhuggare kommer, till och med vilken flock den tillhör. Det lärde Alba sig vid besöket i Kunskapens Park.


Tillbaka till innehåll