Allting tyder just nu på att Bush m anhang planerar att börja bomba Iran och att de inte ger sig förrän de satt hela världen i brand. I natt kunde jag läsa att Admiral William ”Fox” Fallon, som enligt Jeff Huber ”is the first Navy four-star to be put in charge of U.S. Central Command”, har avgått. Han lär ha motsatt sig bombande av Iran. Om detta skriver Jeff Huber:

Historian and journalist Gareth Porter put that perception to rest in May when he cited Fallon as having said an attack on Iran ”will not happen on my watch” and reported that Fallon had identified himself as part of a group of senior officers who were ”trying to put the crazies [Cheney’s neocon cabal] back in the box.”

Vi kan alltså förvänta oss nya dödsoffer, fler flyktingar, mer elände.

Dagens Hitler har i alla fall somliga höga militärer som har vett att säga ifrån och att vägra delta i hans vanvettiga krigspolitik. Det torde inte hjälpa dock. Det enda som skulle kunna hjälpa är att amerikanska folket ställer sig upp som en man och protesterar så att det hörs över hela världen. Det kommer förstås inte att hända, lika lite som det hände i Tyskland under Hitler, så hjärntvättade som de flesta amerikaner tycks vara, om man får tro de opinionsundersökningar om saken som gjorts.

Länk:
Sandbox Admiral, Jeff Hubers blogg
Krigsfaran avblåst, DN

I natt läste jag en blänkare i DN om att Fallon avgår, vilket han alltså gör. Nu, tolv timmar senare, hittar jag inte denna artikel. Kan någon annan finna artikeln så är jag tacksam för länken.