Idag rekommenderar jag läsning av Albas nr 2/2008 (klicka på logon överst på bloggen). Numret innehåller som vanligt många läsvärda kulturartiklar. Just detta nummer handlar dessutom om språk och hur svårt det är att lära sig ett främmande sådant ordentligt, ett ämne som ligger mig varmt hjärtat och som de allra flesta har mycket dimmiga föreställningar om – för att inte säga ”inte minsta begrepp om”.
Vill särskilt rekommendera artikeln av Anne-Charlotte Horgby om hur barn lär sig främmande språk. Mycket tänkvärd och också viktig, med tanke på våra invandrarbarn, som vi missar att ge en bra start i Sverige, efter de vanvettiga kampanjer mot svenska för invandrare i skolan, som vi såg under 90-talet. Ni vet det där ”Barn lär sig ju så lätt, bara de får prata svenska”. Det gäller inte för barn, lika lite som det gäller för vuxna.

Dessutom innehåller numret en av undertecknad skriven recension av Ingrid Carlbergs utmärkt intressanta och mycket viktiga bok Pillret. En berättelse om depressioner och doktorer, forskare och Freud, människor och marknader”.

Jag får nog anledning att återkomma med fler synpunkter på boken här på bloggen, liksom med undringar med anledning av densamma.

Dagens viktigaste blogginlägg finner jag hos Josefin Brink: Marknaden: Så funkar den!