Jag har inte orkat skriva om allt elände som galna konservativa politiker ställer till, härhemma och runtom i världen. Jag lyssnar dock fortfarande på nyheterna och blir alltmer förundrad över den nyhetsförmedling vi har.

Här har USA:s fanatiska neo-konservativa oligarki, med Bush som galjonsfigur, hållit på att hota resten av världen ända sedan 9/11 (den som inte är med oss är emot oss), men i massmedia, radio och tidningar (TV tittar jag mer sällan på) framställs allt elände, alla konflikter som vi ser på den internationella politiska arenan, som resultat av andra länders hot och krigiskhet, som hot mot frihet och demokrati (!). Det är så man tror att det inte är sant.

USA har hotat att angripa Iran flera år nu, och mycket tyder på att ett angrepp, av något slag, väntar precis runt hörnet. Det antas allmänt, bland folk som använder insidan av huvudet, att Bushadministrationen kan tänkas vilja slå till innan Bush avgår. När så Iran till sist svarar med att visa att man i så fall är beredd att försvara sig, genom att prov(demonstrations-) skjuta en missil, ja då framställer Bush detta som att han har rätt i sina påståenden om att Iran är farligt för hela Västvärlden och få i svenska massmedia säger emot.

USA håller på att snäva in sin robotbasring (den som byggdes upp kring g:a Sovjet,) runt Ryssland och försöker idag placera ut sådana allt närmare den numer snävare ryska gränsen, i de före detta sovjetiska buffertstaterna (vem i historia kunnig förundras över att Sovjet ville ha sådana förresten och vilka tror att de inte åter kommer att vilja ha det om USA framhärdar i sin nya kalla-krigspolitik?). När Ryssland svarar med att man inte kommer att acceptera detta, som man ser precis som det hot det är, då får vi höra att Ryssland är hotfullt. Det är man förvisso i somliga av närområdena, där man i USA:s efterföljd bekämpar alldeles egna ”terrorister”, men inte mot Väst, förrän USA börjat tränga sig allt närmare inpå Ryssland med sin vapenarsenal.

Samtidigt förklarar vår fullkomligt världsfrånvända regering (liksom den förra gjorde,) att nu ska det minsann aldrig mer bli krig i Europa, för nu har ”vi” skapat ett Europas förenta stater (eller i varje fall bra nära) och så lägger den ner vårt värnpliktsförsvar för nu ska vi istället försvara oss gemensamt, dvs delta i USA:s kolonialkrig. Det ska vi göra med hjälp av svenska legoknektar och för att få vara med och lägga beslag på all världens oljereserver, eller i varje fall få en liten del av dem. Fast Bildt, som redan har lite fingrar i oljesyltburken, räknar förmodligen med att tjäna egna privata pengar på detta framöver (allt enligt den liberala devisen om rätten till privat ägande, den där rätten som man (Haliburton ex) omedelbart började tillämpa i Irak).

I själva verket har hotet mot freden i Europa förmodligen inte varit större sedan Hitlers dagar. Allt tyder på att USA:s styrande i grunden har även rysk olja och gas i kikaren och en förhoppning att framtiden ska ge möjligheter att lägga beslag även på dessa. Nu får vi dessutom höra att det är Rysslands nättrafik som FRA-lagen är till för att fånga upp och sälja – till USA förstår man. Stiligt!

Den här gången ställer ”vi” alltså modigt upp, vilket vi inte gjorde förra gången, trots att högerkrafterna i Sverige gärna hade sett att vi hade gjort det, på Hitlers sida, och ivrigt agerade för den saken. Går vi med i NATO så har vi formligen bett om bomber över Stockholm och Göteborg, om det smäller mellan USA (NATO) och Ryssland och den risken är inte försumbar med den politik som förs i Väst idag, på USA:s begäran.

Men i massmedia får vi höra hur en massa andra länder är hotfulla och vi ska helt klart förstå att vi måste bekämpa dessa hot mot oss. Ja vi hotas förstås bara av av de stater som har olja eller gas (vid sidan av av terrorister förstås,) inte av några andra länder. Kina hotar oss inte, vad jag förstår, och inte heller Brasilien, ja inte ens Kuba hotar oss just nu.

Vem tror på de där blå dunsterna? Tror regeringen själv på dem? Tror socialdemokraterna på dem? Tror massmedias journalister på dem eller lyder de bara order?

Se även inlägg på bloggen ”Biology and Politics”:
Ingrid Betancourt om Hugo Chavéz och svenska mediers lögner
Pressenes frihet” som grundläggande rättighet och politiskt propagandavapen
USA tar efter Sverige: FRA-lagen som auktoritärt exempel

Också detta blogginlägg handlar om medias förvridna verklighetsbilder:
Magnus Berg, Burgsvik, ”Om detta må ni berätta”