Nu har jag tagit del av materialet vad gäller det famösa Halalprogrammet i TV i går kväll, som Hamilton fått löpa gatlopp för i både massmedia och på en mängd bloggar. Det var ju dessutom inte riktigt den historia som det föreföll först.

Så vad hände?
Hamilton hade kommit till studion, inbjuden som gäst och för att tala om klasskillnader. När han kommer vägrar en, alternativt två av flickorna att ta hans utsträckta hand, varvid Hamilton blir irriterad, provocerad som han säger själv.
Vad han säger inledningsvis får vi inte höra för inspelningsteknikern hade inte hunnit sätta på sin bandspelare direkt. Det gjorde han emellertid snabbt då denna kulturkrock utspelade sig, givetvis vädrandes en liten skandal. Vi kan alltså höra en diskussion om det lämpliga/olämpliga/legitima i att inte ta en framsträckt hand när man bor i Sverige. Hamilton anser att invandraren ska anpassa sig till det land den kommer till och säger, att han är beredd att göra det om han kommer till andra länder, och i Sverige är det god sed att ta i hand alltså bör man lära sig att göra det om man bor här. Flickorna menar att de måste ha rätt att vägra eftersom islam förbjuder kvinnor att ta främmande herrar i hand. Det hårresande är att Hamilton säger att vill man inte anpassa sig så ska man bosätta sig i en håla i skogen och leva som eremit. Eventuellt hade Hamilton börjat med att säga att de kunde flytta hem om de inte vill anpassa sig, och då påpekar en av flickorna att hon är född i Sverige.

Det här var ingen riktigt trevlig diskussion förstås och Hamilton borde ha avstått från att säga en del av det han sade, som det där om att bo i en jordhåla, eller om att åka hem, om han nu började med att säga det. Han avslöjade också att han är klart indoktrinerad i över- och medelklassens, på okunnighet grundade, struntprat om det förkastliga i att ge invandrarbarn hemspråksundervisning. Den idén är en av de dumheter som massmedia har lyckats indoktrinera nästan hela svenska befolkningen att omfatta. Denna indoktrinering började i början av 90-talet och var då mycket tydligt en del i borgerlighetens vilja att underminera och skära ner inom offentlig sektor.

Vad menade Hamilton med talet om ”jordhålan”?
Jag kan dock förstå vad Hamilton menade med ”jordhålan”, och det vidimerar han själv i dagens Aftonblad (här): För att människor alls ska kunna umgås utan alltför många konflikter måste de vara någotsånär överens om en massa umgängeskonventioner. Om alla försöker genomdriva att just deras idé om vad som är den rätta hälsningsceremonin accepteras, så skapas just en massa friktion mellan människor och i slutänden kan de inte umgås alls. I synnerhet skapas verkligt allvarliga konflikter om somliga med sitt sätt att hälsa förolämpar dem de hälsar på. För många svenskar i medel- och överklass är det en grov förolämpning att inte ta en framsträckt hand, som är en fredsgest. Man kan tycka att detta är dumt, att de människor som känner sig förolämpade är korkade eller fördomsfulla, men det hjälper inte. Man förändrar inte deras reaktioner genom att fördöma dem. Ska man förändra det så handlar det om grundlig utbildning, med hjälp av massmedia och skola. I verkligheten gör politiker och media allt för att ingen sådan utbildning ska komma till stånd.

Vilka är nu vinnare och vilka är förlorare på det som uspelat sig i saken, på TV, i tidningar och på bloggar?
Jo, den direkte vinnaren är producenten för programmet Halal, som lyckades skapa skandal och upprörda känslor och därmed sannolikt dra mängder av tittare till programmet Halal. Den andra vinnarparten, och på sikt, är sverigedemokraterna.
Förlorare, i stort och över tid, är de flesta muslimer i landet, de tre flickorna och Hamilton – i nu nämnd ordning.

Det är helt riktigt att man ska motverka fördomar och splittring mellan folkgrupper i landet, men att spela upp sådana här, i hemlighet inspelade dispyter, i TV, är inte att motverka fördomar. Det är, sedan får de som upprörts och genast fördömt Hamilton, säga vad de vill, att medverka till och att intensifiera sådana.

Hamilton är bara offer för en massmediapropaganda som många köpt
Här har massmedia, och alliansens politiker, arbetat som flitiga bävrar under många år, för att få hela svenska folket att anse att invandrarna (varmed menas muslimerna) inte vill anpassa sig och att Sverige därför måste ställa krav på dem. Hamilton tillhör dem som har köpt den här propagandan, men detta delar han med mycket stora delar av svenska folket. Propaganda är nämligen ett mycket effektivt sätt att skapa fördomar, om man vill använda den till det, och det har ansvariga velat göra alltsedan början av 90-talet, både media och politiker. Här har så en egotrippad TV-producent ansträngt sig för att fördjupa dessa fördomar och bloggare som reagerar med ryggmärgen och börjar skälla ut Hamilton, eldar under samma brasa.

Hamilton sade en del i affekt som man inte bör säga och för det kan han kritiseras, men det verkliga föraktet har producenten för TV-programmet gjort sig förtjänt av. Han, som efter moget övervägande, lägger in dispyten i programmet, trots att det inte fanns bilder till den, som spelade in den i hemlighet, som borde förstå att de enda som kommer att dra nytta av det här är sverigedemokraterna och som valde att lägga ut det i TV trots att han borde begripa att sådana där inslag förvärrar motsättningar mellan svenskar och invandrare. Han som ansåg att tittarsiffrorna var viktigare än att inte underblåsa många svenskars fördomar och skapa mer irritation över invandrarna. Det anser jag är det verkligt föraktliga i hela den här historien och det allra allvarligaste i eländet. Att han utnyttjar de tre flickorna till vad som inte kan ses som annat än jakt efter tittarsiffror, till vilka kostnader som helst, för andra människor, det är ynkedom.

Själv känner jag djupt med alla de hedervärda muslimer som nu kommer att ställas tills svars för att ”de inte anpassar sig”.

Andra bloggar om ämnet:
Jinge: Carl Hamiltons klavertramp i Halal-TV
Svensson: Hamilton bar sig åt som en idiot
Är det rasistiskt att vilja skaka hand med en muslim?. Hamilton i AB