Så har då Carl Bildt ännu en gång visat att han tillhör fuskarna och myglarna i alliansregeringen , den där regeringen som gått till storms mot vanliga sjuka och arbetslösa människor och kallat dem fuskare allihop. Men det är väl så, att efter sig själv känner man andra.

“Barntanten” (för det handlar om en 46-åring, inte om en flicka), en ukrainska, är skriven i Sverige men betalar skatt i Italien, enligt paret Bildt. Om detta säger Anna Maria Corazza Bildt först att barntanten inte bor i Sverige så ofta eller så länge. Så tillägger hon:

– Men skälet till att vi har ordnat folkbokföring här är att vi vill ge henne så mycket rättigheter som möjligt. Det är därför jag vill ha både uppehållstillstånd, arbetstillstånd och folkbokföring, även om det inte behövs.
– Sedan tycker jag inte att folkbokföringen betyder någonting när det gäller skatten. Det är många svenskar som bor någon annanstans som inte är skattskyldiga i Sverige fast de är svenska medborgare.

Vi får väl hoppas att fru Bildt tillhör dem som får skriva på det föreslagna kontraktet och försäkra att hon känner till svenska lagar och värderingar och att hon åtminstone inte sätts upp på valbar plats på listan till EU-parlamentet om hon inte skriver på. Och innan hon gör det kanske någon ska upplysa henne, och maken, den ständigt okunnige och ofantligt klantige Carl Bildt, om att skatter och arbetsgivaravgifter är till för att just bekosta de rättigheter, till sjukvård och sjukersättning om man blir sjuk ex., som anställda har i Sverige.

Paret kanske skulle förstå vad det handlar om om man jämför med privata försäkringar, att någon måste betala också. Dvs. att en person, vars bostad brunnit ner aldrig kan få ut ersättning från något privatägt försäkringsbolag om personen ifråga aldrig har tagit någon brandförsäkring på sitt hus och aldrig betalat någon försäkringspremie. Den liknelsen kanske paret kan förstå, för jag misstänker att ordet ”solidaritet” inte ingår i deras olika vokabulärer.

Vad annat kan man säga? Bildt har gjort det igen, bort sig alltså. Och som vanligt fattar han det inte själv.

Länkar:
Betalar inte skatt för sin barnflicka, AB
Hon bor bara här då och då, Anna Maria Corazza Bildt, AB
Migrationsverket ville hemligstämpla arbetstillståndet, AB