Konstaterar att Fredrik Reifeldt blivit en verklig statsman nu. Han förnekar all kännedom om det försvunna, undangömda mejlet om överenskommelsen med Saudiarabien om en vapenindustri där, om ett allvarligt brott mot svensk grundlag.(1) Han beter sig därmed precis som världspolisen USA:s presidenter. De vet heller intenting om alla de olagligheter som deras regeringar gör sig skyldiga till. Vem, av oss äldre, minns inte Watergateskandalen och Iran/Contrasaffären, för att bara nämna några av alla de illdåd USA begår runtom i världen?

Inte så konstigt kanske med tanke på att våra svenska regeringar numer anlitar samma PR-folk som ljuger ihop verklighetsbilder åt USA:s presidenter.

Ett samhälle ruttnar från toppen, inte heller konstigt alltså, att svensk polis också samarbetar med gangsters i den andra änden, så att säga.(2)

/Kerstin

Tillägg 22/11 2012 kl 03.25:
Så här ser det ut i floder i Sydamerika, där amerikanska oljebolag huserar. De som ställer till sådant här kan inte kallas annat än psykopater och galningar. Detta är de bolag som äger det amerikanska politiska systemet. Inte konstigt att världen ser ut som den gör.

Länkar:
1) KU får inte ut mörklagda handlingar, Ekot SR 21/11 2012
1) Känslig handling om Saudiaffär mörkad i diarium, SR Ekot 20/11 2012
2) Polis varnar kriminella om tillslag, SvD 21/11 2012