Mohammed Omar har kommit ut med en bok om den syriska tragedin. Den rekommenderas varmt till alla som inte redan är mycket insatta i området. Den kanske inte ger en massa detaljer om vad som hände och händer i Syrien, men den ger en bakgrund till det och dessutom en bra genomgång av befolkningssammansättningen i Syrien och om de olika muslimska inriktningarna och därmed också om

vilka intressen som ligger bakom attacken på Syrien. Den ger alltså precis den information som våra media borde ge oss men som de nogsamt undanhåller det svenska folket.

Svenska media är ännu sämre på att informera om vad som händer i Syrien och om vad som hände i Libyen än vad många engelska och amerikanska media är. Så har exempelvis både Los Angeles Times och engelska The Guardian gett en något lite mer nyanserad bild av händelserna.

Boken, som är på 100 sidor, är klar och lättläst och kan köpas ” från Adlibrisen lämplig julklapp till alla som inte tycker om att bli lurade av krigspropagandan i våra svenska media. Den kostar hundraåtta + porto, väl använda pengar för den som vill förstå mer.

/Kerstin

Mer rekommenderad läsning:
- Varning för krigspropaganda, Kommunistiska partiet 14/12 2012 (Citat om attacken på Irak: I en granskning gjord av USA-baserade mediekritiska organisationen The Center for Public Integrity konstateras att de högsta makthavarna i USA framförde 935 lögner i uttalanden, på presskonferenser, i intervjuer och liknande sammanhang från 11 september 2001 fram till krigsstarten 20 mars 2003….När västvärlden förbereder krig är det klokast att inte lita ett ord på vad makthavarna säger.)
Was there a massacre in the Syrian town of Aqrab? 4 Newsa 14/12 2012
Syrian Students Condemn American Led Sanctions that are Escalating Food Prices, Damascus Street Notes by Franklin Lamb, counterpunch.org 14-16/12 2012 (Citat: It appears to this observer that, rather as is the case with Iran, the illegal and immoral US led sanctions, which urgently need to be challenged at The Hague, imposed on the civilian population of Syria is having the opposite effect of what their cynical architects intended. The piling on of sanctions is giving credibility to the Assad government which, while employing measures to curtail prices increases here, so far with modest success, is arguing that the price rises are the result of Syria’s American and Zionist enemies. This view is widely shared among students at Damascus University and the general public.)