För att följa valkampanjen och ge en övergripande bild av hur mycket kritik politiker i de olika partierna får i massmedia fram till valet, har jag här på Motvallsbloggen lagt ut en liten skandalkalender, där en ruta öppnas för varje politisk storskandal som uppenbaras för oss i massmedia fram till valet.

Jag kommer att plocka in alla politiker som råkar illa ut i massmedia, från alla de partier som finns representerade i riksdagen. Kan ju bli spännande att se vilket block som kritiseras mest/åstadkommer flest skandaler under den här tiden.

Jag har ingen insiderinformation så jag påstår inte att de skandaler jag för in har med medvetet smutsgrävande och smutskampanjande att göra (även om somliga högst sannolikt kommer att ha det), eller att de inte skulle ha förekommit även utan att det hade varit valår. Kalendern är heller inte tänkt att säga något om huruvida mediakritiken mot de politiker som förs in här, är befogad eller obefogad. Tycker bara att det kunde vara spännande att se hur det ser ut i det här avseendet just ett valår.

Jag kommer att föra in en länk nederst på inläggen de dagar en ”ny lucka” har öppnats i kalender: Ny lucka öppnad på Skandalkalendern

Tillägg: Regler för införande i kalendern: Att ”skandalen” har nämnts i radioekot, eller på TV-nyheterna, alternativt tagits upp i artikel av någotsånär stort format i någon av de större dagstidningarna (ej korta notiser).

(Se även Ali Esbatis inlägg om smutsgruppen)