Dagens, och den sista bloggkrönikan blev ett släggslag mot bloggarna. Vi är inte intressanta, vi tillför ingenting, vi rapar bara vad övriga massmedia skriver och dessutom skriver vi dåligt. Man tackar.

Jag tyckte mig ganska snabbt notera att bloggkrönikören valde att kika på vad några bloggare hade sagt om just det ämne som varit på tapeten och stötts och blötts i tidningar, radio- och TV-nyheter under veckan som gått. Ska vi gissa att han gick in på någon eller några bloggportaler, slog på ämnet som han bestämt för veckan, och så totade han ihop en soppa av vad som skrivits om frågan av ett antal bloggare under veckan?

Bloggkrönikan blev med andra ord en exakt kopia av tidningskrönikan, vilket förmodligen också var avsikten med den. Men i tidningskrönikan får vi förstås höra om ofantligt mycket mer välskrivna alster, för att inte tala om hur originella inslagen som nämns där är, ständigt nya och spännande infallsvinklar och dessutom har man inte en chans att gissa vilken partifärg tidningen som citeras har – eller?

Ska dock erkännas att det nog inte är så lätt att hitta de där bloggarna som kommer med originella inslag, tar upp nya frågor eller kommer med åsikter som avviker från huvudfårorna. De finns dock men det kanske också krävs speciella kvaliteter hos läsaren för att känna igen dem om man ramlar in på dem. Originella alster betraktas ju inte sällan som galna, just för att de idéer som framförs avviker från vad folk i allmänhet tycker, och folk i allmänhet tycker vad journalisterna tycker, enligt journalisterna.

Tillägg: Nytt på Skandalkalendern
Kommentar kl.19.25. om en av skandalerna: LO-ungdomarna som på Hultsfredsfestivalen uppmanade besökare vid deras bord att slå en spik i ansiktena på alliansens partiledare verkade klart inspirerade av MUF:s gamla ”ploj”, för det var ju bara en skojgrej, den där de använda en bild på Olof Palme på en pilkastningstavla och kastade pil mot ansiktet.