Det är en fantastisk ny regering vi har fått. Den hårda kärnan består av en grupp grabbar kring Fredrik Reinfeldt som påstår sig diskutera Sagan om ringen – i det oändliga, för att de anser denna saga vara så djup. (Aftonbladet 6/10) Får väl anta att det är samma djupa tankar de dryftar som dem Bush ådagalägger i sina tal om Det Godas kamp mot Det Onda.

Inte nog med det, denna regering består av folk som haft svarta barnpigor och städerskor (fast det är förstås förlåtet eftersom det redan är preskriberat), någon som kört något rattonykter, dessutom har någon varit skatteflykting och ovanpå detta har en minister i denna regering, den som fått hand om utbildningspolitiken, stått och ljugit svenska folket rakt upp i ansiktet för bara några veckor sedan. Javisst ja,så var det någon som handlat på sitt riksdagskort också. Alla skelett i garderoben fram direkt – den nya given: offentlig politisk bikt med hela svenska folket som ställföreträdande och förlåtande gud. Det verkar mycket förtroendeinjagande får man ju säga. I synnerhet som man tar itu med Lars Danielssons telefonsamtal igen, för att avleda uppmärksamheten från de egna tillkortakommandena vad gäller moral, etik, laglighet och redbarhet..

Dessutom man har utsett en finansminister som påstår sig beundra Kjell Olof Feldt (Aftonbladet 7/10), hur det nu kan komma sig. Ska han måhända föra en socialdemokratisk ekonomisk politik eller är det ett erkännande av det som alla initierade redan vet, att socialdemokraterna fört en i det närmaste nyliberal ekonomisk politik sedan mordet på Olof Palme?