Försäkringskassan har lämnat kraftigt överdrivna uppgifter om bedrägerierna inom försäkringssystemen även enligt sina egna rapporter, skriver DN idag och visar i en artikel hur Försäkringskassans generaldirektör Curt Malmborg inte vet vad han talar om och hur han inte tycker att det är så viktigt att veta exakt hur stort fusket är. Han bara vet att det är upprörande stort, oavsett storleken och orerar vitt och brett om detta utbredda fusk. Om detta läser vi artikeln:

Riksrevisionsverket delar inte Curt Malmborgs uppfattning om den ringa vikten av att veta fuskets omfattningen. I en kritisk rapport från slutet av juni skriver verket att kunskapen om fusket är bristfällig. Kassan får också kritik för att den inte varit så intresserad av att ta reda på hur ofta de egna medarbetarna gör fel. Riksrevisionen skriver att Försäkringskassan ställt betydligt tuffare krav på att uppfylla produktivitetsmålen, det vill säga att bland annat halvera sjukpenningdagarna, än att minska handläggningskvalitetens brister.

Ansvaret för de senaste årens jakt på sjuka, gamla och arbetslösa ligger på den förra socialdemokratiska regeringen, som anammade högerns gnöl om fuskande svenskar, och som fick för sig att låta piskan vina över både sjuka och arbetslösa av det skälet. Man gav dessutom Försäkringskassan dels pengar till fler tjänster för att jaga fuskare, dels i uppdrag att se till att få ner antalet som uppbar ersättning från sjukförsäkringen. Detta har skapat stort lidande för många människor, just de där som socialdemokraterna en gång i tiden sade sig värna om.

Socialdemokraterna har svikit alla sina ideal de senaste 20 åren. Här har de först uppfostrat svenska folket till att acceptera högerns människosyn och beskrivning av svenskarna, sedan blir de förvånade när de förlorar röster till denna samma höger. Vad förväntade de sig, att högern skulle börja rösta socialdemokratiskt?

Jag rekommenderar DN:s artikel till läsning.

Länk:
Fusk från Försäkringskassan om försäkringsfusk,DN

Protestera mot förändringarna av A-kassan – klicka och skriv på