Bildt erkändes redan förra gången han satt i en regering, ha varit totalt inkompetent. Nu bevisar han det igen, och även Reinfeldt som anställde honom visar sin puerilitet (här passar ordet verkligen)

Så här skriver DN, som intervjuar den arrogante lågadelsmannen Carl Bildt:

DN: När kan Lars Danielsson vänta sig något besked om hur det blir och när ska han få lön?
- Jag har en lång rad personalärenden som jag förr eller senare ska ta tag i som gäller personer med en lite osäker framtid.

Samtidigt sade sig Carl Bildt inte veta huruvida Lars Danielsson verkligen har någon tjänst på UD.

DN: Men Danielsson har ju fått ett rum, dator och telefon, han hade en UD-tjänst att gå tillbaka till och det finns en färsk protokollsanteckning om att han ska stå till expeditionschefens förfogande, då måste han väl ha en tjänst?
- Jag vet inte, uppriktigt sagt, svarar Bildt.
DN: Men har han en tjänst så borde han väl också ha en lön?
- Ja, det borde han väl. Men han har ju ett avgångsvederlag på 81.500 kronor, så det är knappast något socialfall vi talar om.
DN: Men det hade ju också de andra tre statssekreterare som återinträdde i tjänst samtidigt som Danielsson, och som nu fått 63 500 i lön, i ett beslut du själv har fattat, det står svart på vitt på kontraktet. Vad är det för skillnad på Annika Söder och Lars-Olof Lindgren och Lars Danielsson?
- Det kan jag inte uttala mig om.
DN: Tjänstemannafacket ST menar att Lars Danielsson inte kan skiljas från sin tjänst utan att ärendet går till Statens ansvarsnämnd?
- Det har jag inte tagit ställning till, sade Bildt.

Vi har fått en regering av rent Bushska mått i Sverige. Vadå anständighet? Vadå svensk lag? Vadå anställningstrygghet? Va, jag vet inte nåt?

Verkligheten överträffar satiren.

Det är förståeligt att Bildt vill göra sig av med Danielsson, ur ett psykologiskt perspektiv, eftersom Danielsson är betydligt mer kompetent än Bildt. Chefer brukar inte uppskatta underställda som kan mer än de själva, om de inte är mycket trygga i sig själva och i sin speciella kompetens, och inkompetenta chefer är sällan trygga personer.

Hade massmedia och journalisterna gjort sitt jobb – före valet, hade vi inte suttit med denna Kalle Anka-regering nu. Då hade svenska folket fått information om vilka prickar som omgav alliansens partiledare och som var troliga regeringsmedlemmar i en alliansregering och då hade svenska folket vetat vad det röstade på och inte köpt grisen i säcken, som det gjorde nu. Men massmedia teg. Journalisterna talade inte i klartext om vad alliansen stod för, fast det var klart redan före valet. De synade inte de personer som kunde tänkas komma att ingå i en kommande regering, och vars vandel redan då kunde ha granskats. Man fullgjorde med andra ord inte sitt demokratiska uppdrag.

Utan en hederlig press, utan hederliga massmedia har vi ingen fungerande demokrati. Massmedia svek sitt uppdrag å det skändligaste.

Länk:
Bildt intervjuas i DN