Jag har visat nedanstående video redan på bloggen men tycker att den mycket väl kan visas en gång till, med tanke på vad som händer just nu i Mellersta Östern och i Libyen. Dags igen att fundera över varför Sverige deltar i de vidriga krigsprojekt som ett gäng krigshetsare i Bushs gangstergäng sjösatte planer för redan före 9/11 och som, vad allt tyder på, Obama är fullt beredd att fullfölja.

Vad är det Sveriges styrande vill uppnå med medverkan i dessa krig och detta dödande av mestadels civila och helt oskyldiga människor? Att få favörer hos USA:s ledare? Att få känna sig som de stora pojkarna i hängslebyxor? Att få göra reklam för svenska vapen och sälja fler sådana? Att kvalificera oss för fullt medlemskap i Nato? Eller är Sverige hotat av USA på något sätt: Om ni inte är med här så…! Ja vadå i så fall?

Wes Clark – America’s Foreign Policy ”Coup” (3/10 2007)

Vad är det alltså, som Wesley Clark, amerikansk pensionerad fyrstjärnig general 1) säger här? Jo att USA i själva verket har tagits över av ett gäng som har begått en politisk kupp, män som Dick Cheney, Ronald Rumsfield, Paul Wolfowitz, Richard Perle m.fl. De ville destablisera Mellersta Östern och ta över kontrollen över hela området. Clark får alltså veta att man planerade att störta regimerna och ta över i Irak, Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och Iran inom fem år, och innan någon annan stormakt kunde ta över initiativet eller stoppa dem.

Redan 1991 mötte Clark Paul Wolfowitz, som då var missnöjd med att man inte tog ner Saddam Hussein redan i samband med Kuweitkriget. Men, sade Wolfowitz, vi vet nu att vi kan ingripa militärt i alla de där länderna utan att Sovjet gör något för att stoppa oss.

Idag vet vi alla att Obama är beredd att fullfölja ”kuppmakarnas” planer. När han nu dessutom, ensam och utan att fråga Kongressen, beslutade att börja bomba Libyen så anser insiktsfulla amerikaner att han begår brott mot amerikanska konstitutionen, som säger att endast Kongressen får starta krig. Vi ser också att han fortsätter på samma kurs som Bushs gäng stakade ut. Även vad gäller Syrien har man nämligen anledning att undra om det inte är USA som ligger bakom upproret och om vi inte får totalt felaktig information om vad som faktiskt händer där. Det finns röster som hävdar att det inte var den syriska militären som sköt på de protesterande utan prickskyttar på tak, män som inte tillhörde syrisk militär.

Alla vet att det handlar om amerikansk kontroll över oljan men kanske handlar det i huvudsak, eller dessutom, om att Israel vill att USA tar makten och kontrollen över de här staterna, som Israels höger anser hotar apartheidstaten Israels säkerhet.

Men det är ju inte bara i Mellersta Östern USA sprider död och förödelse utan även i flera Sydamerikanska stater, 3) Och i Libyen blir det allt klarare, för den som försöker ta reda på vad som verkligen händer där, att Västvärlden har bestämt sig för att döda Ghadafi, kosta vad det kosta vill av civilia liv, de där som de flesta av oss lurats att tro att man bombar för att skydda alltså.4)

Det är en stor skam att Sverige deltar i dessa krigsprojekt, ofta startade med hjälp av lögner, som tar så många oskyldiga människors liv. När och varför övergick vårt lands styrande från att vara fredsälskande och fredsbevarande och från att ta små staters parti till att bli krigshökar som tar de stora imperialistiska utsugarnationernas parti, till att bli stormakternas knähund oavsett vilka illdåd dessa begår?

Och när tillfrågades vi, svenska folket, om vi önskar att vårt land skulle delta i imperialistiska krig? Varför protesterar vi inte högljutt när våra styrande numer anser att Sverige ska vara med och mörda människor på andra sidan klotet och när även svensk regering och riksdag tydligen anser tortyr vara något högst acceptabelt. 5) För det gör de väl eftersom de beslutar att Sverige ska vara med och stödja en stat som anser att både tortyr och avrättningar utan rättegång 6) är helt OK, en stat som numer inte är något bättre än en simpel gangster- eller maffiastat.

Jag växte upp och lärde mig förfäras över att nazisterna, den ondaste av alla onda regimer, torterade människor. Idag är tortyr och utomrättsliga avrättningar sanktionerade av USA:s president och varje människa som anser sådant är acceptabelt har förlorat sin mänsklighet och förvandlats till ett kräk.

Rekommenderas även idag: Third World med mer information om kriget i Libyen, samt Mavera, liksom StAn som också har skrivit mycket om situationen i Libyen. Hos alla tre bloggarna finns länkar till många viktiga och intressanta sidor och informativa videos.

/Kerstin

Länkar:
1) Wesley Clark, Wikipedia
2) Robert Gates, Wikipedia
3) Colombia and Guatemala. The Killing Continues as US Doubles Down on Failed Trade Policies, Dan Kovalik, counterpunch.org
4) What Does the ICC Stand For? The Imperialist Crime Cover-Up, Diana Johnstone, counterpunch.org
5) What Has Happened to Us? Torture’s Comeback, Chase Madar, counterpunch.org
6) Why It Violated International Law. Assassinating Bin Laden, Marjorie Cohn, counterpunch.org