Det är synd om Federley – tycker han. Han anses tydligen barnslig även av sina egna inom centerpartiet. I DN debatt beklagar han sig, i samband med att han avgår som ordförande i centerpartistiska ungdomsförbundet, över att hans idéer inte tagits väl upp ens inom hans eget parti. Den vuxne person som läst lite av det han skrivit, bl.a. på sin blogg, har inte svårt att förstå den saken.

Debattartikeln i DN inleds med bl.a. följande rader:

Fredrick Federley gör bokslut över sin tid som centerungdomarnas ordförande: Mitt eget parti har angripit och förlöjligat mig.
……………….
Den borgerliga alliansen har kapitulerat politiskt, menar riksdagsledamoten och avgående ungdomsordföranden i centerpartiet Fredrick Federley

Sedan fortsätter Federley själv med bl.a. följande:

De mest sorgliga exemplen har varit där företrädare för ens eget parti anammat den gängse tekniken att avfärda nya idéer med att kalla det för nyliberalism.
……………….
Den socialdemokratiska hegemonin är så stark över den svenska debatten att den också kommit att smitta Allians för Sverige.

Vad ska man säga? Ska man skratta, sucka eller ska man gråta, eller ska man kanske glädja sig över att det tycks finnas en och annan förnuftig person även inom centerpartiet? Eller ska man kanske bara mysa förnöjt över att ordet ”nyliberal” tycks ha blivit ett rent skällsord, ett som inte ens de nyliberala vill kännas vid längre?

Länk:
Federley på DN debatt

Tillägg 20/5 kl. 13.45
Nu har vi fått den nya beteckningen på vad Federley står för, från en av hans beundrare, Johan Pettersson på bloggen ”Svart på vitt”. Han skriver nämligen att

I ett land där snällism är rådande har Fredrick stått upp för motsatsen, men framför allt har han stått upp för sina värderingar. För det kommer han alltid att bli ihågkommen. Och jag tvekar på att vi sett det sista av honom

Motsatsen till att vara ”snäll” är att vara ”elak”, så Federley står alltså, enligt Johan Pettersson, för ELAKISMEN.
Det var ju en träffande karaktäristik av ungdomarna på höger/mittenfältet i politiken, ja egentligen på hela alliansen.

Länk:
Svart på vitt/Johan Pettersson