Jag ska resa bort i kväll och kommer tillbaka på söndag kväll. Tills dess kommer inga kommentarer att läggas ut, så ingen undrar över den saken. Men innan jag åker, en kort närmare titt på regeringens motivering till varför Sverige fortsätter agera knähund åt The New Empire. Så här skriver alltså regeringen på Regeringskansliets hemsida:

Den militära insatsen har varit lyckosam i det att den bidragit till att skydda civila samt har möjliggjort för libyerna att påbörja återuppbyggnaden av sitt land. Natos och partnerländernas insats närmar sig därför sitt slut. Samtidigt har det libyska övergångsrådet, NTC, signalerat att det vill se en förlängning av mandatet, då det anser att läget på marken inte tillåter ett avslutande av missionen. Pro-Gaddafi styrkor är fortfarande närvarande i vissa områden och utgör ett fortsatt hot mot civila. Nato och dess partnerländer avser därför förlänga den militära insatsen och Nato har meddelat att behovet av den flygspaning som Sverige står för är fortsatt stort. (*)

Man häpnar över detta stycke. Varför? Låt mig titta på satserna en i taget:

1: Den militära insatsen har varit lyckosam i det att den bidragit till att skydda civila.

Det är möjligt att operationen varit lyckosam, men i så fall har den hela tiden haft en annat syfte än det som påstås i senare delen av meningen. Nato har bombat Libyen sönder och samman. Tusentals oskyldiga civila har dött under attacken, både av Natos bomber och av de blodtörstiga rebellernas skjutande och mördande och just nu ägnar man sig, tillsammans med de s.k. rebellerna, åt att terrorisera hundratusentals civila i Libyen. Många fler har dött på grund av det inbördeskrig, med av USA och Nato anställda och inskickade mördare, som nu rasar och som möjliggjorts av Natos agerande och attacker, än som hade dött om man aldrig hade ingripit. För att få opinionerna i Väst att acceptera våldet i Libyen ljög man om att Ghadafi hade bombat sin egen befolkning. Det hade han av allt att döma inte gjort. Inga belägg för den saken har hittills framkommit.

2: ..samt har möjliggjort för libyerna att påbörja återuppbyggnaden av sitt land.

Vilket för det första är ett erkännande att landet har förstörts av Nato. Ett uppbyggande hade inte varit nödvändigt om inte Nato hade underblåst ett inbördeskrig och bombat sönder viktiga delar av infrastrukturen.

Regeringens förklaring är som om en fader först hyr ett råskinn att slå sin lille olydige son sönder och samman och sedan säger att nu måste han stå fast vid och fortsätta att utsätta sonen för misshandel så att han därmed skyddar och hjälper sonen att bli återställd från skadorna som den anlitade misshandlaren har åsamkade honom.

3: Samtidigt har det libyska övergångsrådet, NTC, signalerat att det vill se en förlängning av mandatet, då det anser att läget på marken inte tillåter ett avslutande av missionen.

Det är som att säga att både misshandlaren och sonen ber fadern att fortsätta att misshandla sonen eftersom denne inte känner sig och inte är lydig nog än.

4: USA och dess partnerländer i Nato avser därför förlänga den militära insatsen och Nato har meddelat att behovet av den flygspaning som Sverige står för är fortsatt stort.

Eftersom sonen ber om mer stryk så avser fadern därför att låta misshandlaren fortsätta att slå honom, i humanitetens namn. Sverige ska vara med och peka ut områden på sonens kropp för mer stryk, så att råskinnet vet exakt var sonen behöver fler slag.

Gratulerar Reinfeldt & Co, ni har just slagit svenskt rekord i hyckleri, i våldsförskönande och lögnaktighet.

Abayomi Azikwe on the neo-colonial Takeover by NATO (September 15, 2011)

Och visst, vi vanliga småmyror kan förmodligen ingenting göra åt saken. Vi har de senaste 45 åren sett USA segla upp och utvecklas till samma djävulsstat med världsherraväldesambitioner, som en gång Tyskland var, som den gången startade ett ohyggligt krig mot nära nog hela världen. Själv tror jag att vi ser början på det tredje världskriget. När detta bryter ut handlar bara om hur länge Ryssland och Kina faller undan och låter sig provoceras utan att slå tillbaka. Den dagen dessa länders ledare har fått nog kan dessvärre ligga närmare än vi anar, nu när allting tyder på att Syrien står på tur, där Ryssland har en flottbas i Medelhavet.

Det är nämligen så illa, och det torde ledarna både i Ryssland och Kina inse idag, att situationen för deras stater försvagas för varje dag som går nu. Om de inte väljer att säga stopp eller att slå tillbaka innan det blir för sent, får de själva snart se amerikanskinitierade söndringsaktioner, starkt uppbackade av västerländska media, och sedan är det klippt för dem också, och även för Västvärlden.

Ha ett skönt veckoslut, trots världens eländiga tillstånd. Det ska jag försöka ha. Man måste glädja sig åt det lilla också – och så länge man har det.

/Kerstin

Länkar:

Rekommenderas starkt:
Klassperspektivs utförliga artiklar om Libyenkriget.  (Tack Erik H för länken)
*) Svenska insatsen i Libyen förlängs, DN 14/9 2011
- Klart med förlängning av Libyeninsats, Publicerat: kl 19:37 , Ekot 
- Förlängning av Libyeninsats. Regeringen har i dag slutit en överenskommelse med Socialdemokraterna om att förlänga det svenska bidraget till den militära insatsen i Libyen i högst 30 dagar, Regeringskansliet 14/9 2011