Stureplansprofilerna har alltså dömts för våldtäkt i hovrätten.

Nu brukar man ju sällan få alla fakta i mål från massmedia men nog förefaller domen ha varit korrekt eftersom redan tingsrätten (där de friades) förklarade att kvinnan hade utsatts för grovt sex mot sin vilja. Att kvinnan inte ville vara med längre hade männen inte förstått dock, enligt denna instans. Vanliga snälla män våldtar ju inte, har vi fått veta de senaste åren, både genom massmedia och genom bloggläsande, men otroligt korkade kan de alltså vara. Det måste man tydligen både acceptera och tolerera, enligt tingsrättens dom.

I hovrätten fälldes profilerna emellertid men ännu en snäll svensk man, nämligen advokaten, talade om hur han ser på sex, apropå den våldtagna kvinnans skador i underlivet och på kroppen:

– Jag vågar påstå, utan att vara gynekolog, att det är naturligt att få sådana skador även efter frivilliga samlag, sade Björn Sandin.

Så vet vi det! En hel del män tycks anse att det bara är naturligt att kvinnor får rejäla skador efter vanliga samlag. Det är nog där kvinnor i allmänhet och dessa män har helt olika åsikter. Det var kanske framför allt detta kvinnorna bakom rapporten Slagen dam avslöjade. I denna rapport var det kvinnor som fick föra fram sina åsikter, 10.000, slumpmässigt utvalda, fick chansen, 7.000 tog den och hela manssamhället gick i taket. Inte konstigt. Det har tydligen en helt annan uppfattning om vad som är våld. Kanske dags att se mäns syn på våld som ett problem, trots allt och att försöka förstå vad nämnda rapport handlar om.

Länkar:
Stureplansprofilerna riskerar tio års fängelse, DN
Slagen dam, hela rapporten
Svårt att genusarbeta, blogg Unga S-kvinnor Rebella
Martin Schori: Föraktet i vårt land känner knappast till några gränser, AB