Jag har sagt det förr och säger det igen: Jag ser ingen annan råd än att S kallar in ängeln Gabriel som ordförande och dessutom ber Hin Håle att bli partisekreterare, så att man också har någon som kan sopa till borgerliga partiledare på ett sätt som ingen ängel klarar av.

S skrev under sin egen dödsdom dels när man avreglerade valuta-och finansmarknaden, som innebar att man införde den politik som S en gång bildades för att bekämpa, dels när man gjorde sig av med alla sina dagstidningar.

Man tog antagligen ett annat avgörande steg mot gravkanten med det nya skattesystem man införde tillsammans med de borgerliga. Kritiken mot det nya systemet, som gynnade de välbeställda, var mördande i de socialdemokratiska leden. Alltså orkade inte partiets gräsrötter ställa upp inför valet 1991, som S således förlorade. När man sedan kom tillbaka igen 1994 och fortsatte föra samma politik som regeringen Bildt hade gjort, ja då hade man satt sin sista potatis som det ledande partiet i Sverige. Inte har det blivit bättre sedan ett antal yngre förmågor inom S anser att S endast är en karriärstege för dem själva, att politiska partier är en möjlig väg till de verkliga köttgrytorna.

Man ska inte överräcka kniven till Jack the Ripper.

Idag har borgerligheten makten över hela Mediasverige och kan alltså föra ohejdade smutskampanjer mot dem S väljer till ordföranden. Det kommer inte att hjälpa S att byta sådan igen för en ny partiledare i S kommer att råka ut för samma smutskampanjer som dem media fört först mot Danielsson sen mot Mona Sahlin nu mot Juholt – ja om man inte väljer ängeln Gabriel och Hin Håle alltså.

Dessutom minns allt färre av väljarna vad det traditionella socialdemokratiska samhället innebar och erbjöd – alla sina medborgare. De flesta som idag är under 40 år har egentligen bara sett borgerlig politik och några fler hundralappar i plånboken vid lönedags. De har dessutom ännu inte blivit så mycket sjuka, utslitna och i behov av samhällsstöd, som många blir när de blir äldre, att de inser vad det nya borgerliga/nyliberala samhället innebär för deras framtid. Så de vet inte ens vilken politik de borde kräva.

Varför ska man idag rösta på S för förresten ? Berätta den som vet.

/Kerstin