Den heliga aveln
Det är inte bara för kristna som avlandet kan vara heligt. I Israel växer antalet judar med 1,4 procent om året. Den muslimska minoriteten av Israels befolkning växer med 3,4 procent. Detta förhållande har nu uppmärksammats av högt uppsatta politiker. Enligt kommentarerna är detta ett betydligt större problem än konflikterna med palestinierna. Om muslimer och judar fortsätter att föröka sig i samma takt som nu, kommer Israel inte längre att vara en judisk stat. Och dit är det knappt femtifem år.
 
Märkliga upplageökningar
Vi hoppas att våra läsare blir lita trötta som vi när ni passerar löpsedlar med ord som "Sexchock" och annat förutsägbart i jättebokstäver. Vi känner oss ofta lätt förolämpade "tror dom verkligen att vi vill läsa om det?" och hoppar över kvällsblaskan de dagarna. Tyvärr visar det sig att vi är ganska ensamma om den reaktionen. Enligt välunderrättade källor steg Expressen/GT:s upplagesiffror med 20% (!) när de hade "nakenjanne" på löpet. Outgrundliga äro människornas hjärnor...
 

Konst och trakasserier
Göteborg har inte bara goa gubbar. För dom kan trakassera kvinnor också emellanåt. Statstjänstemannaförbundet går i ett pressmeddelande till hård attack mot ledningen för den konstnärliga fakulteten för att de inte ingripit mot trakasserier mot Susanne Brännström, som sökt tjänsten som rektor och vikarierat på posten under ett år. Envisa rykten gör bland annat gällande att Brännström krävt att de konstnärligt anställda lärarna ska arbeta mer strukturerat.

 
Riksdagsmän hittar hem
Riksdagsmännen i Sundsvall, Malmö och Göteborg ska kunna träffa sina regionala väljare. Varje måndag ska någon eller några av dem möta sina väljare på stadsbiblioteket i Göteborg. Ett bra initiativ, tycker vi. Det var Eva Flyborg som tog initiativet och hon är för övrigt hedersredaktör i Alba. Vi hoppas nu att våra folkvalda inte ska göra som när vi skapade en bilaga där samma riksdagsmän fick skriva om vad de gjorde mellan två nummer av Alba. Det gick lätt i början. Men efter drygt ett år var det så svårt att få riksdagsmännen att skriva att vi tvingades lägga ner bilagan.