Alba avslöjar!
 

Under sitt första finlandsbesök passade Richard Hobert på att avslöja facit till vilken av filmerna i sviten om dödssynderna som handlar om vilken dödssynd. Albas utsände var naturligtvis på plats!

Efter finlandspremiären på den sista filmen i filmsviten om de sju dödssynderna, hade publiken på Hanahomens kulturcentrum utanför Helsingfors ett samtal med regissören och hans blivande maka, skådespelaren Lena Endre. Samtalet leddes av regissören Claes Olsson och en häpen publik fick höra Richard berätta det han hårdnackat vägrat att avslöja för svensk press - nämligen vilken film som handlar om vilken dödssynd. Här är facit- håll till godo!

Tuula Polojärvi, direkt från Finland
Vad är egentligen dödssynder? Läs här!


De sju dödssynderna
regi och manus av Richard Hobert
1993-2000

I Händerna möter vi Catti på en semesterort någonstans i södra Sverige. Öbefolknigen förtrollas av bedragaren Rolf och så även den unga Catti. Till slut lyckas Catti fly från ön och på fastlandet väntar den avdankade rockartisten Mick, eller Mikael som han egentligen heter. Fast det får vi veta först i en senare återblick.
Synden=girighet

Glädjekällan heter Mikaels föräldrars sommarställe. Till Glädjekällan är den sörjande änkemannen Ragnar på väg med sin hustrus aska i en urna. Med på färden är sonen Mikael och hans unga flickvän Catti. Det är en svensk roadmovie där generationer möts och krockar. Humoristiskt skildras den stora sorgen efter modern.
Synden=vrede

I Höst i paradiset har sommaren tagit slut och Ragnar börjar vakna till liv efter sorgen. En ny kvinna vid pappans sida är inte vad Mikael vill se. Flickvännen Catti är gravid och Mikael bedrar henne med en gammal ungdomskärlek. Ungdomskärleken bor granne med Glädjekällan och är gift med äppelodlaren.
Synden=otukt eller vällust

Catti föder familjens första barn i Spring för livet. I sängen bredvid på BB ligger den utvisningshotade Maria. Hon och hennes man är jagade av polisen. Maria flyr och Catti och Mikael blir kvar med hennes nyfödda barn. Ska de hjälpa den nyfödda att undkomma den svenska polisen? Barnmorskan Ingrid och Catti bestämmer sig för att hjälpa den utvisningshotade familjen.
Synden=likgiltighet

I Ögat tror sig barnmorskan Ingrid ha träffat sin drömprins, affärsmannen Fredrik, men skenet bedrar. Fredrik i scensätter sitt eget självmord och registrerar i smyg hennes reaktioner på det inträffade. Sakta ser han henne bryta samman. Mikael, som anar oråd, förmår inte att hjälpa sin vän
Ingrid.
Synden=avund

Och nu blir det musikal Där regnbågen slutar. Mikael har bestämt sig för att genomföra sitt livs projekt att göra en rockmusikal med landets främsta artister. Strax innan premiären knackar kronofogden på dörren och Mikael tvingas flytta till Öresunds camping där allehanda förvecklingar tar vid. Richard Hobert har själv skrivit både text och musik i filmen.
Synden=frosseri

Födelsedagen slutar där det nästan började på sommarstället Glädjekällan. Alla är på plats, även den döda moderns ande vilar över bröllopsfesten. Mer vill vi inte berätta eftersom ni kanske inte hunnit se filmen än.
Synden=högmod