Begravningsstämning?
Ny regering och nya ansikten ­ nja några i alla fall. Om personernas utseende säger någonting om politiken ligger vi nog illa till. På den obligatoriska "klassbilden" av den nya regeringen som valsade runt i pressen såg det i alla fall mest ut som om de församlade var på väg till en begravning. Det var svart, svart och svart. Och lite grått och beige. Den enda som stack ut var Margareta Winberg. Hon var modig nog att klä sig helt i kornblått. Alla de andra kvinnorna hade kläder som påminde om männens kostymer. Är det för att Margareta vågar vara kvinnlig som hon fått hand om jämställdhetsfrågorna?
 
Rätt rösträttsålder
I tidningen Dagens Forskning finns en kolumn som heter I klartext. Där hävdar Anders Björnsson att det var fel att sänka rösträttsåldern från 21 till 18 år. Om det nu ska krävas att man går en högskoleutbildning och blir 24 år innan man anses mogen för yrkeslivet, borde då inte även rösträttsåldern ligga här? Undrar Björnsson. Varför inte ta steget fullt ut och bara låta folk med akademisk examen få rösta? Eller ta steget fullt ut i Platons anda och utse en enda klok man att leda landet? Fast det har vi ju förstås redan.
 
Rätt kul...
Huliganismen inom fotbollen poppar upp då och då. När Black Army var i Göteborg för något år sedan fick en anhängare sitt ben brutet. På ortopeden la de benet i paket. Och omslöt gipset med ett plastbandage. Blåvitt. Det är väl sånt som brukar kallas göteborgshumor.
 

En pappa som haft annat för sig
"Sången till Johans närvarande men frånvarande pappa är norén- komprimerad till tre explosiva verser". Så stod det för ett tag sedan att läsa i en recension av en ny skiva i Göteborgs Posten. Jaha? Jo, men Johan heter Rothstein i efternamn och den frånvarande pappan Bo. Bo är den ivrige debattör som bland annat argt angripit den svenska genusforskningen. Kanske behöver Bo fundera ett varv till på sina egna personlighetsdrag ur ett genusperspektiv. För vi gissar att Johans mamma varit mer närvarande?

-

Ovanstående är tyvärr ett exempel på hur det kan gå när man lyssnar på för mycket skvaller. Det visade sig vid närmare koll att det inte var sant. Johan är son till en annan Rothstein. Vi ber de inblandade om ursäkt.
(Fast vi tycker fortfarande att det hade varit en bra historia - om den varit sann...)