Jagade hundägare
Hundar och kultur har en speciell koppling i Paris. Här har många världsberömda fotografer förevigat hundar med sina ägare. Det som inte finns på bilderna är hundägandets baksida, avträdet. Tidigare lämnades detta obekymrat av hundägaren men idag kostar det 300 Euro i böter. En hundägare berättar att hon förbrukar 20 toalettrullar varje månad på att hålla rent efter sin hund. Men hon anser att det trots allt är betydligt billigare än bötesbeloppet.

 
Revolutionen behöver glasögon
Det gamla proggbandet Blå Tåget har givit ut en ny skiva. Och gjort sitt sista offentliga uppträdande – för vilken gång i ordningen? Så fort ridån gått upp klagade frontfiguren Tore Berger på att det var svårt att läsa texten med det klena ljuset på notstället. Kunde någon möjligen ordna det? Sen blev det gamla slagdängor, som Staten och kapitalet. Tänk om han hade läst fel då och framsjungit en annan analys.
 

Avdelningen man kan tjäna pengar på allt
Apropå husdjur så kan man tjäna pengar på det mesta. Tillbehösmarknaden har vuxit något enormt. Nu är det inte längre bara koppel och matskålar som finns att köpa. I linje med att djuren är en förlängning av ägarens personlighet kan man numer köpa t ex motorcykelhjälmar till sin fyrbente kompis. (se bild på detta nummers ingångssida.) Om de hjälper vet vi dock inte. Om det ser tufft ut vet vi inte heller. Men försäljarna jublar hela vägen till banken.

 

Karaokekändis
Alla vill vi synas och det vet media att utnyttja. Dockusåporna står som spön i backen. Medialiseringen av vardagen är i det närmaste total. Enligt visssa forskare leder det till att vi börjar se på oss själva som om vi vore en del i ett drama om våra egna liv. Som en sorts karaokekändisar. Svårt att säga vad det eventuellt får för betydelse för hur vi beter oss, men stackars den som skulle titta på mitt liv gäspar vi på albaredaktionen.