Blandade boktips
 
 

Kerstin Ekman, Vargskinnet del 1

Kerstin Ekman
Guds barmhärtighet

Del I i en trilogi kallad Vargskinnet
Albert Bonnier Förlag

Det finns stunder då man är extra glad över centralvärme och varmvatten. Den här romanen är en bra påminnelse om att det inte var länge sedan vi i det här landet fick hugga vår ved själva och inte hade så värst mycket hum om hygien och sjukdomsbekämpande.
I första delen av sin trilogi Vargskinnet får vi föja Kerstin Ekman och hennes romanfigur, barnmorskan Hillevi Klarin, tillbaka till Jämtland och början av seklet.

S.R

 
 

 

Ylva EllnebyYlva Ellneby Om barn och stress
Om barn och stress - och vad vi kan göra åt det

Natur och Kultur

Ylva Ellneby, som själv har bred erfarenhet av arbete med barn tar ett samlat grepp på stressen bland barn. En bok som förmodligen och förhoppningsvis kommer att läsas av många lärare och förskollärare. Den går igenom aktuell forskning om stress och ger en mängd handfasta råd om hur vi kan hjälpa våra barn att handskas med den.

S.R.

 
 

Konstboken

Konstboken
Övers. Märta Holkers

Albert Bonnier Förlag

Ett försök att göra en guide i pocketformat. Ett representativt verk av varje utvald konstnär visas tillsammans med lite basfakta. Det blir lite rörigt, men ibland kul när konstnärerna presenteras i bokstavsordning. För den som är ute efter lite mer allmän konsthistoria finns det en ordlista och ett register. Plus för förteckningen över gallerier och museer runt om i världen.

S.R.

 
 

Ola LarsmoLarsmo: Norra Wasa 133
Norra Vasa 133

Albert Bonnier Förlag

En roman där dåtid och nutid möts någonstans i cyberrymden. Spökröster dyker upp på telefonlinjerna och vem är det egentligen som pratar?
En telefonist besöker Industriutställningen i Stockholm 1897 och blir vittne till händelser som får efterverkningar i en nutid där vi får träffa Lars, telereparatör. Han får i uppdrag att kolla upp ett antal konstiga dödsfall där offren håller en smält telefonlur i handen.

S.R.