Mordhotad men oskyldig

 

9000 minkar har på kort tid släppts ut från pälsfarmer i Borås trakten. Polisen har inga spår men talesmannen för Djurens befrielse front (DBF) Emilie E:son blir ändå mordhotad.

-Det får vi väl ta, säger Emilie om mordhoten, men det är djurplågeri att släppa ut så många minkar på ett och samma ställe.De kommer att förstöra i omgivningen och gå en plågsam svältdöd till mötes menar hon.

DBF tar avstånd från senaste tidens minkaktioner även om Emilie från källor inom de egna leden har sina misstankar om vilka de kan vara.
-Troligtvis är det unga människor som vill väl men som saknar kunskaper om minkar. De har fått ett barnsligt utbrott när de sett de instängda minkarna och släppt ut alla minkarna.

I de aktioner som DBF utfört har bara ett 20-tal minkar släppts ut och då på minkvänliga platser säger Emilie. Gärna nära ett vattendrag.

En bra idé är att förstöra minkarnas päls genom "sabotagemålning" säger Emilie.
-Vi använder röd henna, som är en ofarlig växtfärg.

De 9000 lössläppta minkarna, och dessa aktioner som utförts, skadar djurrättsrörelsen säger Emilie. En konspirationstanke är att aktionerna är utförda just för att skada organisationer som DBF.
-Jag vill inte tänka tanken. Det vore så gräsligt om man använde detta djurplågeri som ett vapen, ett redskap mot den radikala djurrätsrörelsen.

text: MAGNUS MAGNUSSON

   
Läs mer om militanta veganer och djurrättsrörelsen I Fablernas värld