Ställ in din webbläsare rätt

  Alba ger goda råd i all välmening.

 

För att kunna läsa Alba behöver du en webbläsare (browser) som kan visa "frames". För att dessutom kunna se alla de bakgrundsfärger och andra detaljer som vi har lagt in, rekommenderar vi Netscape Navigator 3.0.

Alba är skapad i Macintosh-miljö. På en PC eller Unix-dator kan smärre avvikelser från våra intentioner dessvärre uppstå. Men om du följer våra råd, ska det säkert gå bra ändå.

Inställningar

För bästa resultat bör följande inställningar vara gjorda:

Proportionellt typsnitt (Proportional Font) bör vara 12 punkt Times och fast typsnitt (Fixed Fonts) 10 punkt Courier. I Netscape Navigator ställer du in detta i Fonts under General Preferences som du hittar i Options-menyn.

Auto Load Images bör vara valt under Options-menyn. I annat fall går du miste om våra fina bilder samt vissa rubriker och textavsnitt som är inlästa som gif- eller jpeg-bilder.

Albas layout är skapad för en 14"-skärm eller större. Har du en 14"-skärm, ska fönstret täcka hela skärmen. Det är bara att dra i fönstret. Vitsen är att du inte ska behöva scrolla i sidled.

Acrobat-dokument

Artiklarna i Alba kan läsas online. Det finns också möjlighet att ladda hem färdiglayoutade dokument, som du kan läsa på din dator i lugn och ro eller skriva ut med en A4-anpassad layout. För att göra detta behöver du en läsfil, Acrobat Reader. Den är gratis och kan hämtas på Adobes hemsida (http://www.adobe.com/prodindex/acrobat/ readstep.html). Installera den på din hårddisk.

Övrigt

Om du klickar på länken Tidigare nummer, kommer du till Alba nr 1, som handlar om demokrati i storstad. Därifrån finns det inte någon länk tillbaka till Alba nr 2 (regionnumret). Klicka bort fönstret för att komma tillbaka till regionnumret.