TORSDAG

 

Tien Tsin är ingen vanlig kinesresturang. Där finns detlilla extra. Inte i inredningen, den ser ut som den brukar göra pådenna typ av resturanger. Nej, det är maten som är bättreän den vanliga kinesresturangens.

Albas gästätare gladdes åt dagens lunch för bara42 riksdaler. Hälleflundra filéer läckert friterade i ensötsur sås. Givetvis följdes fisken åt av grönsaker,de var genomgående fräscha, speciellt de små grönatomaterna och den syrliga gurkan skuren i stavar. Personalen var stressadmen svarade ändå vänligt på Albas frågor. Vifick veta att det var ett kantonesiskt kök, vilket i praktiken innebäratt det sparas på kryddorna. Vilket visade sig vara en sanning medmodifikation. För den andra testätna rätten var en kryddigspecialare för 62 kronor. Kycklingfilé med räkor i vitlöksåshar en smak som sitter i flera timmar. För den som är riktigthungrig rekomenderas den underbara vårrullen. Frasigheten i dennaförrätt får andra resturanger att gråta av avund.

Bokmässan gör sig påmind även här, vid våratbord slår sig tre herrar ner. Efter en mycket kort stund börjardet ringa i mobiltelefonerna. Genom att telefonerna har en närmastidentisk signal krafsas och rafsas det i fickorna innan samtalet. Testpatrullenvar eniga om ofoget med påslagna telefoner under lunchen. Sammanfattningsvisär Tien Tsins mat alldeles utmärkt och mycket väl värdpromenaden från mässan.

Adress :Engelbrektsgatan 34

mattestare: BJÖRN ZETTERLING