Restaurang Tintomara

Skånegatan bort, endast någraminuters apostlafärd, förbi Scandinavium och på andra sidanövergångsstället. Där ligger Burgårdens gymnasium.Gå in genom de glasade entrédörrarna och vik högeroch ni är inne på restaurang Tintomara. Dagens lunch serverasmellan halv tolv och halv två och består av tre rätteratt välja på. Igår: Kålpudding med lingon, kokt laxmed citrussås och, som vegetarisk representant, spenatsoppa med ägghalvor.
48 kronor för kött och fisk, och 40 lapp för det gröna.Sallad, bröd, smör, dryck(ej burk och flaska) och kaffe ingår.
- Och har vi mat kvar serverar vi den efter halv två också,uppgav Anita Angvall, anställd i kassan och med ett mycket trevligtbemötande mot oss lunchgäster.

Anita berättade också att mateni första hand serveras till eleverna i gymnasiet, som är ett avNordens största med utbildningar inom hotell- och restaurang, frisöroch liknande gastronomiska och pedikyriska yrken.
- Men de som jobbar här och lagar maten är Komvuxelever. Fem sexveckor är de här för att få praktik. Sedan fortsätterde upp till a' la carterestaurangen på tredje våningen, berättadeAnita alltmedan jag hunnit få min kålpudding och plockat förmig av buffén med frisk och fräsch sallad.
- Alla är välkomna hit, poängterade Anita.
Dock inte på helgerna, då är det stängt. Men ni kanju komma ihåg det till nästa år, som lunchalternativ torsdagoch fredag - i synnerhet om ni är trötta på festmat ochvill ha hederlig och rejäl husmanskost.

Hur smakade kålpuddingen då?Jo, den var smakrik och fin. Men potatisen var lite storkökskokt ochsåsen aningen för tunn. Men lingonsylten bringade balans i smaklökarnaigen.
Och laxen såg åtminstone väldigt inbjudande ut.
Och kakan efteråt, som jag bekostade själv, var söt ochgod.

gourmet:LEIF WILEHAG