Forum för poesi och prosa
 
 

Möt dina favoritförfattare
och stifta bekantskap med nya

Forum för poesi och prosa är Sveriges ledande scen för uppläst litteratur och fungerar både som litterär scen och som mötesplats för litteraturintresserade. Scenen finns på flera orter i Västra Götaland och bland författarna hittar du en blandning av prosaister och poeter, av genrer, kön, nationaliteter och åldrar, mellan etablerat och oetablerat, mellan västsvenska, nationella och nordiska författare. Här kan du ta del av programmet och läsa texter av aktuella författare.

Smakprov:
Signe N Hammar – ur Bladtätnad (2013)
Signe N Hammar, Lena Einhorn, Sami Said och Philip Teir läser på Musikens hus i Göteborg 4 september. Tema Höra till.

Om författarna:
Lena Einhorn är författare, filmare och regissör. 2005 tilldelades hon Augustpriset för Ninas resa, hennes egen mors berättelse om upplevelserna under Förintelsen i Warszawas getto. Filmen med samma namn tilldelades två Guldbaggar samma år. Einhorns senaste bok Siri (2010), om August Strindberg och Siri von Essens liv, blev en stor publik- och kritikerframgång. I augusti utkommer romanen Blekingegatan 32, där den unga Greta Garbo bodde och senare beskrev som sin lyckligaste tid i livet.

Sami Said belönades 2012 med Katapultpriset för årets debut, för den hyllade romanen Väldigt sällan fin. I juryns motivering stod bland annat att Said “uppfunnit en helt egen, kantig och rapportartad litterär stil som med virtuos precision och humorn som bundsförvant, berättar, överraskar och underhåller.” Sommaren 2013 gavs romanen Monomani ut. Det är en bok om skrivandets villkor, berättad som ett brev från Sami till Sara, som han var tvungen att avskärma sig från för att kunna skriva klart sin första roman.

Signe N Hammar är född 1980 och växte upp på Bokenäs i Bohuslän. 2013 debuterade hon med diktsamlingen Bladtätnad, kretsar kring hemlösheten eller som hon själv skriver, “om att komma hem, vad det skulle kunna innebära.” Frågan som löper genom samlingen är om ett hem kan finnas, när tiden går och platsen och jaget är i ständig förändring. Förutom poesi har Hammar har också skrivit libretti för Ensemble Dråpera och har publicerats i tidskriften Ord & Bild.

Philip Teir föddes i Jakobstad, Finland, 1980. 2009 utnämndes han till kulturchef på Hufvudstadsbladet och skriver regelbundet även för Expressen. Som författare har han givit ut både dikt- och novellsamlingar. Under sommaren debuterar han som romanförfattare med kollektivromanen Vinterkriget, i vilken relationerna i familjen Paul sätts på prov och flera års besvikelser kulminerar till kris när familjen samlas till faderns 60-årsfest.

 

 

Extra

 

   
 

FORUM
FÖR
POESI
OCH PROSA

 
Arrangeras av:
Författarcentrum Väst med stöd av Region Västra Götaland, Kulturrådet och Göteborgs stad.
 
Arrangeras på följande orter:
Bengtsfors, Borås, Göteborg, Kinna, Skövde, Trollhättan, Vänersborg och Åmål.
 
Kontakta oss
Prinsgatan 12
413 05 Göteborg
Tel 031-751 25 50

 

 
 
PROGRAM
 

Hittar du >>>Här