Sholto Sharr, bor med mamma och lillebror. Har vuxit upp med dem, plus bror och syster som flyttat hemifrån. Ett par år bodde även lillebrors pappa med dem.
   
 

- Jag vet nog egentligen inte vad en bra pappa är. Jag har ju aldrig bott med min.
Jag skulle gärna vilja bli pappa själv. Men då vill jag vara mogen och redo. Det ska inte ske i onödan, av misstag. Det får dröja ett tag, så det inte kommer en massa grejer emellan. Det är viktigt.
Som förebild, när jag tänker på hur jag skulle vilja vara som pappa, har jag en kompis pappa. Absolut inte min egen. Han är väl trevlig, men ingen hjälte. En pappa ska man kunna se upp till.
Pappor fyller en viktig funktion. Pappa kan man alltid komma till, en öppen dörr liksom. Min mamma har varit tryggheten, men är inte min förebild.

Vill vara som nu, fast ta ansvar
Jag har nog inte egentligen saknat min pappa när jag var liten. Vi var ju en familj ändå. Jag tänker mer på honom nu, det har blivit viktigare nu när jag är större.
Ibland när jag varit med andras pappor har jag nog saknat honom. Hyra film och käka chips och så. Men det är inte riktigt en sådan pappa jag vill bli. Jag vill väl bli som jag är nu, fast ta ansvar.
Det är svårt att säga vad som är en bra pappa. Alla är så olika. Man ska vara lite som en idol, fast på sitt eget sätt.
När man är liten behöver man en förebild, senare ser man nog sin pappa mer som en kompis.

text och foto: SIRI REUTERSTRAND