Dagens människor är egentligen en hybrid mellan utomjordingar och grottmänniskor. Av stjärnorna är du kommen. Till stjärnorna skall du återvända. Det är i korthet vad Codrin Georgescus teori om vårt ursprung går ut på.

I lördags var det föreläsning på Hagabion. Codrin Georgescu, som under två års tid läst mycket om astronomi och jobbar deltid på Observatoriet, redogjorde för sin teori om att människan egentligen härstammar från yttre rymden. Med all respekt för alla människors rätt att tro och tycka vad de vill så kändes det mest som sagostunden, första klassens science fiction. En underhållande timme som på sitt eget speciella vis sådde ett frö även hos mig; kanske är det så att åtminstone vissa av oss härstammar från någon annan planet.
Varför skulle solen vara den enda stjärnan som kan upprätthålla liv och civilisation, frågar sig Georgescu.
- Det är helt absurt att säga att vi är helt ensamma i hela oändliga universum, i hela galaxen.

Brevet från kolonin

En teori om civilisationer menar att en civilisation utvecklar sig i snabb takt (se bara vad som hänt de senaste 100 åren på jorden), och inom loppet av 300 000 år kan man befolka hela galaxen.
- Vad är det som säger att inte någon annan har befolkat hela galaxen? Vi skulle kunna vara en avlägsen koloni, säger Codrin Georgescu.
Hans teori börjar därefter att ta form, en teori som i vissa detaljer är häpnadsväckande specifik i sina spekulationer medan den i andra avseenden är oerhört vag. Codrin målar upp sitt scenario:

Det har gått de magiska 300 000 åren på planeten X, och där bor X:arna (som i Codrins värld inte har mycket att göra med ironi). Resurserna har börjat att sina. X:arna har börjat att exploatera sina månar och kolonisera solsystemet. Så småningom tar även de resurserna slut och man måste åka till stjärnorna. Under alla dessa år har tekniken utvecklats så mycket att det är möjligt - X:arna har oerhört snabba skepp.

När de väljer vilken stjärna de ska åka till ser de till vad som är ekonomiskt försvarbart, inte i pengar räknat utan med avseende på resurser. Den stjärna de ska åka till måste se liknande ut som deras egen - vi skulle ha tittat efter en som liknade solen. Man behöver då inte ta hänsyn till praktiska detaljer som exempelvis att tillverka en lämplig atmosfär, och det är lättare att bygga där. En planet som liknar deras egen, biologiskt och ekologiskt, är alltså vad X:arna är ute efter. De har skickat sonder och sett var dessa finns.

Hello spaceboy

Om man skickar iväg flera saker på en gång är sannolikheten att någon av dem kommer fram större. Därför byggs tre skepp som man skickar mot tre olika stjärnor samtidigt. X:arna väntar några år och får sedan besked; skepp nummer ett är framme. Efter ytterligare ett tag är även skepp nummer tre framme och man väntar med spänning på signaler från skepp nummer två.
Åren går och ingenting hörs. (Inte ens ett vykort). Vad som egentligen hänt är att tvåan har krockat med en asteroid eller en meteorit som har förstört hela deras sändningssystem. Eftersom de har hunnit mer än halvvägs vänder de inte utan fortsätter och tänker att de kan bygga en antenn och meddela sig när de har landat.
Touchdown! De har kommit till jorden.(Ett litet steg för en X:are, men ett stort steg för Xligheten?)

Får man ta hunden med sig in i himlen?

Nu finns bara en enda möjlighet för X:arna som ser till sin överlevnad.
- Vi måste blanda oss med jordemänniskorna, då har vi störst chans att överleva! Vi måste ha en mångfald för att kunna fortsätta kolonisationen!
Eftersom X:arna har genetiskt inbyggt varifrån de kommer överförs denna gen till hybriden. Denna hybrid, alltså vi, får en stor intelligens, men samtidigt instinkter som vi under historiens lopp inte kunnat hantera. Vi har inte lärt oss att använda hela den kapacitet som vi har fått av X:arna. Det vi kallar Gud idag kan i själva verket vara X:arna. Det är därför många ber om att få komma till himlen, där vet vi genom våra gener att det är ordning och reda.

Egyptierna beskrev tio planeter, medan vi bara har upptäckt nio. Hur kunde de veta att det fanns tio? Jo, X:arna som kom hit hade sett det och därefter överfört detta genetiskt. Pyramiderna byggdes för att återskapa en karta så att vi kan hitta hem till var vi kommer ifrån när den dagen är inne.

Jesus on a big red scooter

Stora delar av Bibeln kan tolkas utifrån Georgescus teori och han tar några exempel. Att Jesus gick på vattnet var exempelvis inte så märkligt.
X:arna har börjat att undra vart skepp nummer två tog vägen och skickar hit några fler, den här gången måste de dock skilja sig mer från de andra för att de själva ska kunna veta vilka som är vilka. Jesus far sitter i rymdskeppet ovanför när Jesus ska gå på vattnet och han skickar ner en vattenskoter. Det tolkades bara som att Jesus gick på vattnet eftersom de inte förstod vad en vattenskoter var på den tiden. Att Maria var beror på att X:arna helt enkelt inplanterade Jesus i henne, de är ju vid den här tiden långt längre fram i sitt användande av genteknik och sådant.

I Bibeln beskrivs inte Jesus som barn, som vad han lekte med, eftersom han blivit upplockad i skeppet av pappa för att lära sig att överleva på jorden. När han kommer tillbaks kan han bland annat hela människor. Myndigheterna är dock ute efter honom eftersom han genom sin retorik kan skapa revolution. Jesus jagas av romarna och korsfästes. Det står inte om han verkligen dog på korset, bara att man efter tre dagar plockar ner honom och begraver honom. Uppståndelsen gick i själva verket till som en klassiker inom science fiction; precis som i Star Trek sa Jesus "ENERGIZE" och vips sögs han åter upp i rymdskeppet.

The Boppers & The Comets

(En annan teori i teorin dyker nu upp): År 7 f.Kr upptäckte kineserna en komet som var på kollisionskurs med jorden. Detta har givetvis även X:arna sett och vill varna folket på jorden. De skickar några fler X:are, bland annat Jesus som säger till folket "häng med mig så får ni evigt liv". (Jag känner mig här tvingad att för en liten stund bryta magin och kliva ur fiktionen, eftersom jag tycker mig börja ana liknande element som finns hos vissa sekter, som Hale bopparna i USA som nyligen tog livet av sig.
- Ja, men jag har inte tagit livet av mig, svarar Codrin Georgescu. Och det är det uppenbarligen svårt att argumentera emot.)

Att kometen aldrig krockade med jorden kan enligt Codrin bero på att X:arna sprängde den efter det.

Vilse i pannkakan

Uppfattningen att "jorden är platt" kom sig av att jorden ser platt ut när man svischar förbi med ljusets hastighet. X:arna råkade någon gång bara nämna detta och sedan spreds den uppfattningen. Babels Torn skulle kunna ha varit ett försök att återuppbygga ett skepp.
- Det som beskrivs i Stjärnornas krig kanske inte alls är science fiction, det är de proportionerna vi måste ha för att kunna resa till andra planeter, säger Codrin och avslutar sagostunden:
- Sanningen finns där ute men svaret finns inom oss.

text: JOHANNA HILLGREN


Synpunkter? Skriv till oss!