Sedan 90-talet har antalet elbehandlingar av psykpatienter fördubblats i Sverige. Allt fler får elchocker när dom till exempel behandlas för depression, säger man i radioprogrammet Front i P3.

Jag känner själv personer som utsatts för denna behandling, och det konstiga är att de har ätit antidepressiva (SSRI) under flera år, och bara blivit sämre, innan man gett dem denna behandling.

Mycket underligt att så många fler är allvarligt deprimerade med tanke på att det nu, enligt en samlad läkarkår, finns så fantastiska mediciner mot depressioner, SRRI och efterföljarna! Vore de så fantastiska som tillverkarna och läkare hävdar, borde vi ju se mycket färre depressioner idag än tidigare – men det gör vi inte. Tvärtom, alltfler ställs på SSRI, ofta flera sorter samtidigt, och alltfler sjukpensioneras på grund av depression – efter att de stått på SSRI och/eller Benso under lång tid! Omkring 1/2 miljon svenskar äter de här preparaten idag.

Men om man måste behandla alltfler deprimerade med elchocker borde det väl, även enligt den läkar- och medicinarlogik vi presenterats tidigare, som säger att om två fenomen uppträder samtidigt måste det föreligga ett äkta samband mellan dem, vara dags att dra en annan slutsats än att SSRI är Guds gåva till mänskligheten. Den här logiken innebär nämligen att det ökade antalet elchocker måste bero på den ökande användningen av SSRI. De båda fenomenen har ju ökat samtidigt. (Se mitt tidigare inlägg om den här logiken)

Länkar:
Front i P3, lyssna till några röster
Mer på Motvallsbloggen om antidepressiva här och här.
Fler inlägg om saken på Gamla Motvallsbloggen: här, här och här.