Man förstår ju att eliterna börjar få behov av ett nytt högerparti, nämligen det som Maud Olofsson har gjort om centerpartiet till (läs Morgan Johanssons träffande karaktäristik av centerpartiets totala skinnömsning), med tanke på vad högerpartiet har blivit.

Vi fick en regering efter valet med en högerpartistisk (= moderat!) handelsminister som privat sysslade med brottslig verksamhet. Vi fick en moderat minister med ansvar för public service, därmed för TV, som inte hade brytt sig om att betala TV-licens på drygt 15 år (eller var det 16?). De fick gå efter massmediadrev. Vi fick behålla tre manliga moderata ministrar med ungefär samma syndaregister. Vi har en moderat statsminister som anser att han regerar över ett mentalt efterblivet folk. Dessutom har vi en utrikesminister som stått i sold hos en krigförande stormakt (eller två) – lobbat för den ena maktens krigande, ja som av allt att döma, fortfarande gör det.

Nu får vi tydligen en försvarminister, Tolgfors, som är en gammal vapenvägrare och eventuellt får vi en handelsminister, Anna Kinberg Batra, som anser att stockholmare är mycket mer intelligenta än folk ute i landet.

Moderaterna är rena parodin på ett politiskt parti och på ett regeringsparti. Arma det folk som styrs av sådana människor – eller vad man nu ska kalla dem.

PS: Lovade förresten Maud Olofsson att hon skulle göra om centerpartiet till ett extremhögerparti efter valet? Jag kan inte direkt erinra mig att hon gjorde det, även om jag började misstänka det redan när centerpartiet sålde alla sina tidningar.

Länkar:
Morgan Johanssons blogg, Frihet och jämlikhet
Sten Tolgfors, DN
Kinberg Batra ny handelsminister, SvD
Centerpartiet slår två flugor i en smäll, Motvallsbloggen 26/10 2005