Kärnkraftverkens styrande har sett mer till vinster och bonusar än till säkerheten. Vinsten till topparna i kraftverken, försäkringarna, om det går åt pipan, betalar däremot vi alla, precis som fallet var med svindlerierna inom bankväsendet i början av 90-talet, fast konsekvenserna av en eventuell härdsmälta vore ofantligt mycket värre.

Så sänder vi våra första svenska legoknektar utomlands, till Kosovo, och andra för att delta i krig (i Afghanistan, ett land som ingen annan makt lyckats underkuva). Det första krig Sverige deltar i sedan Karl XIV Johans tid, alltså på mer än 150 år (leve Karl XII – det var tider det, äntligen ska Sveriges namn åter ärat fara över jorden).

Ovanpå detta lovar socialdemokraterna att inte återställa de förändringar som moderaterna genomför nu.

Nästa val blir ett ödesval, skrev någon. Nej, det var förra årets val som var ett sådant.

Titta på den här TV-intervjun med Marian Radetzki, som sändes 28/5 1997. Han talar klarspråk. Detta är precis vad vår högerregering vill genomföra, men så försåtligt att vi inte förstår det förrän det är för sent. Det mannen säger handlar inte om ekonomisk nödvändighet, det är ren politisk ideologi, samma ideologi som överklassen omfattade på 17- och 1800-talen. Det sorgliga är att Radetzki har alldeles fel och att hans rekommendationer kommer att få helt andra konsekvenser än dem han tänker sig (eller talar om), sådana som ganska många av oss kommer att fara mycket, mycket illa av, på många och olika sätt.

Och nu lagstiftar man om åtgärder som ger de styrande total kontroll över hela befolkningen, så protester kommer troligen inte att vara möjliga. Dessutom drogar man ner större och större del av befolkningen till liknöjdhet och initiativlöshet och den organisation, Kilen, som hjälpt människor att bli av med sitt läkemedelsberoende lägger man ner – en händelse som nog inte bara ser ut som en tanke, utan som är just en sådan.

Välkommen du sköna nya värld.

Länk:
Kilen
Motvallstanten om Du sköna nya värld
Om nya förslaget om avlyssning av oss, Ekot
Och svenskarna tror på kärnkraften, Ekot

PS: Ska vi gissa att det senare beror på att vi nu har ungefär 20 nya väljarårskullar som knappt hört talas om hur en härdsmälta skulle slå?

PS2 11/2 kl. 21.15: Ali Esbati, som också tittat på Radetzki ger en utförligare information om hur Radetzki har fel.