Är det ingen mer än jag som undrar varför våra media aldrig någonsin intervjuar människor som stödjer Ghadafi utan bara talar med de s.k. ”rebellerna” och deras anhängare i Benghazi?

Att de också  måste finnas Ghadafianhängare förstår man utifrån två utgångspunkter. Dels har ingen regim endast motståndare. Även den värsta har på sin höjd en rejäl majoritet av befolkningen emot sig och en liten minoritet med sig. Hitler exempelvis, hade drygt 30% av tyskarna med sig på sin tid.
Dels kan en ledare inte hålla sig kvar så länge som Ghadafi har gjort om han har väldigt få anhängare, framför allt inte när  hans motståndare, ”rebellerna” i det här fallet, har massivt stöd av ett bombande Nato, som knappast kan kallas svagt, och av en blockad.

När det gäller Libyen vill ingen tala om hur det faktiskt ser ut, om Ghadafi har majoriteten med eller mot sig. Är inte det lite konstigt? Det borde få varenda människa med viss förmåga till kritiskt tänkande att börja undra hur det faktiskt ser ut i Libyen. Jag skulle väldigt gärna vilja veta det nämligen innan jag toge ställning mot Ghadafi. Men oavsett hur starkt stöd han har, eller svagt, så är det mot internationella lagar att militärt attackera och försöka avsätta (mörda) en ledare (om han nu trots allt är en sådan) som inte på något sätt har hotat andra stater.

Den här videon, som dessvärre inte är av bästa kvalitet, visar en annan sida av saken. Den borde också få komma fram i våra svenska media, i alla fall någon gång och i alla fall i någon form.

Understanding Gaddafi And Libya

Jag kan inte garantera att det som sägs är korrekt eller sant, men det stämmer ganska väl med vad andra Libyenkännare har berättat och med vad som sägs i ett antal av de artiklar som  jag har länkat till i mina tidigare inlägg om Libyen.
Det kan i sammanhanget vara intressant att också läsa två av de tre kommentarer som återfinns under ovanstående video på YouTube:

I know a dozen Libyans from Tripoli to benghazi and they say thid ”Get Al Quada and the Americans” out of our fuking country. Ghaddafi isnt the leader the people have been for decades!!. So I agree with this video.
………..
Thats right. Libya is run as much as can be by the people with some functions such as the economy, defence and foreign policy at government level. Broadly Libya follows Gaddafis philosophy but he is not the ruler.

Och den här videon kan visa att det i alla fall finns några som stödjer Ghadafi:

Pro Gaddafi supporters

Om det som visas i de här filmerna är riktigt så torde Nato och Väst inte kunna vinna ett krig i Libyen genom att döda Ghadafi, och inte heller genom att bomba Libyen sönder och samman, som man gjort med Irak. Då har Nato dragit på sig ett mycket långt krig ännu en gång och torde inte komma ur det bara genom att tillsätta en marionettregering, som man tänker sig nu. Istället kommer man att under ett långt krig förstöra livet för omkring 6 miljoner människor och döda och lemlästa en stor del av dem. Men man kanske helt enkelt är inne på att döda av hela befolkningen för att kunna lägga beslag på Libyens högkvalitativa olja.

Slutligen lägger  jag in en video som jag hittade på det här inlägget på Third World, Lyssna till det. Vad Susan Lindauer, libyenexpert och tidigare CIA- anställd säger om situationen är mycket intressant och mycket viktigt.

Illegal War In Libya Is CIA Run, Media Shills Cover For Obama! Whistleblower Susan Lindauer

Har Susan Lindauer rätt så krigar vi nu på talibansidan i Libyen alltmedan vi bekrigar människor med samma mål i Afghanistan. Undrar om svenska politiker vet om det?

Tillägg kl 17.40:
Nu har Nato beslutat att intensifiera bombningarna av Tripoli med garanterat fler civila offer som resultat. Samtidigt lägger man på massiv propaganda mot Ghadafi och tar åter fram våldtäktsberättelserna, som vanligt ett fantastiskt sammanträffande. Jag skriver om problemet ”våldtäkter i Libyen och krig i allmänhet” i inlägget Fullt pådrag med propagandan för kriget i Libyen. Jag rekommenderar läsning av detta, för den som inte redan har läst det.

(När jag själv går tillbaka och kollar inlägget finner jag att de två filmer som jag lagt ut i inlägget har tagits bort från internet, enligt information av skaparen eller skaparna av dem. De visade, klart och tydligt även om kvaliteten på filmerna inte var bra, två olika lynchningar av ett par svarta män. Mycket otäcka filmer.

Frågan är varför de tagits bort. Endera har de verkligen tagits bort av skaparna, kanske sedan dessa fått klart för sig att de visade lynchningarna inte är något att skryta med inför Västvärlden och knappast är bra för rebellernas sak, eller så är anledningen en annan, vilken vet vi förstås inte. Klar är dock att det som de visar ”inte ska diskuteras” i Västvärldens media, där utrymme bara finns för Ghadafianhängarnas våldtäkter.)

Tillägg 28/6 2011:
Nu har jag hittat filmerna som togs bort från YouTube, på att annat ställe och lagt in den ena i inlägget igen.

Tillägg 30/6 2011 kl. 14.15: Idag ser jag att videon, som jag talar om i tillägget ovan och som tagits från sidan “http://www.obamaslibya.com/”, där filmerna lagts ut efter nerstängningen på YouTube är ur funtion. Där möts jag av en helt vit sida med texten:Index/of”
Nu återstår att se om det är en tillfällig nerstängning eller om den är permanent. De närmaste dagarna kommer att visa hur det är med den saken.

/Kerstin

Länkar:
- Nya bomber i Tripoli, Polishögkvarteret brinner, AB
- Tunga bombningar av Tripoli, Expressen
- Nato räknar med långvarig konflikt i Libyen, SvD
- Jets unleash heavy bombing in Tripoli, ABC News)
- Libyen låg inte bakom Lockerbie-attentatet, Third World
- Fd CIA-tillgång: USA försöker släcka eld med bensin i Libyen,Third World
- 9/11 Whistleblower / Former C.I.A. Asset Susan Lindauer: Putting Out Fire With Gasoline In Libya, The Intel Hub
- Sverige bör inte delta militärt i Libyen, SvD
- Färre Gripenplan i nya Libyeninsatsen, Ekot
- Furtenbach; “Det handlar om finlir”, SR
- Kadaffis styrkor anklagas för massvåldtäkt, Ekot 17.45
- Förlängd svensk insats i Libyen, Studio Ett, SR