Nils Hanson – Grävande journalistik

[100327] Konkreta tips för den som vill lära sig hur gräv går till.

Nils Hanson är en erfaren grävjournalist, projektledare och ansvarig utgivare för SVT:s Uppdrag granskning. I Grävande journalistik får läsaren steg för steg följa arbetet med ett journalistiskt grävprojekt. Med hjälp av konkreta exempel visas den grävande reporterns metoder för att finna och belägga missförhållanden. Här tipsas också om de knep och okonventionella lösningar som ibland krävs för att fullgöra uppdraget.
Hur kommer man åt uppgifter som någon försöker dölja? Hur får man ovilliga källor att berätta? Hur tar man fram hemliga handlingar? Hur avslöjar man en lögn?
Boken beskrivs av förlaget som en verktygslåda där alla kan hitta något: journalisteleven, reportern på en lokaltidning, den etablerade grävaren eller den som på egen hand vill försöka ta fram svaret på den grundläggande frågan: Hur ligger det till– egentligen? Och de förhäver sig inte. Även en erfaren journalist kan få tips och inspiration.
Medverkar gör även Fredrik Laurin (Kartlägga person), Knut Kainz Rognerud (Granska företag) och Staffan Dahllöf (Granska EU).

Utgiven av Ordfront förlag, hösten 2009

Taggar
Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: