Populära tonårsagenten Alex Rider är tillbaka

[060801] Hotet från himlen av brittiska succéförfattaren Anthony Horowitz, i översättning av Ola Jameson (Bonnier Carlsén), är den sjätte boken om tonårsagenten Alex Rider. I förra boken blev Alex Rider skjuten på sista sidan – och frågan i den nya boken är förstås: hur gick det? När frågan väl besvarats bjuds läsaren på ett spektakulärt rymdäventyr.

Hotet från himlen inleds med att Alex Rider ligger på ett sjukhus, när han ser att det kommer mördare som är ute efter att döda pojken i rummet bredvid. Först skjuter de receptionisten och sedan går de upp efter pojken. Men Alex byter namnskyltar på sin dörr och dörren till pojken i rummet bredvid och lyckas på så sätt rädda pojken. Och får som tack åka med honom och hans pappa till hans privata söderhavsö, där han märker att pappan inte har helt rent mjöl i påsen.

Jag tycker boken var väldigt bra och spännande.

Anthony Horowitz belönades i våras med priset Children’s Book of the Year Award 2005 för Ark Angel, eller Hotet från himlen, som den heter på svenska. Ark Angel var också den mest sålda pocketboken i England under 2005.

▪ Samuel Horgby
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: