Stärkt hyresrätt kräver hårt arbete

[070412] Hur kan vi som hyresgäster påverka vårt boende? Tänk om alla och inte bara några få blir tillfrågade om hur de skulle vilja ha sitt boende. Det skulle kräva att folk engagerar sig och en hel del arbete för alla.

Det finns de som har både känsla och fantasi att klara uppgiften och som klarar av att sitta i både svåra och tröttande diskussioner. Folk med stort engagemang men som i början kan räkna med kritik och väldigt lite beröm.

Det krävs ett tålmodigt arbete att ta på sig en sådan uppgift. Hur ska man då kunna lyckas med att engagera de flesta boende? I början kanske många tycker att det är intressant, men det är krävande att gå på regelbundna möten några gånger i månaden. Man måste också vara lite skeptisk till dem som bestämmer. Många tröttnar säkert efter kort tid.

Man måste räkna med att det tar lång tid att bygga förtroende mellan olika parter och man måste vara beredd på att testa både prövade och oprövade vägar. Men alla frön som sås kan till slut bli en plattform för ett hållbart boende med stort inflytande för hyresgästerna. Och som kan skapa stolthet bland de boende.

Det säger jag av erfarenhet.

▪ Nasra Mahamed

Nasra Hamad

Nasra Mahamed är boenderepresentant i styrelsen för Gårdstenbostäder i Göteborg.

Taggar
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: