Foto (5)

[091101] Bild Lars Tunbjörk

Lars Tunbjörk om bilden:
– Bilden är från utställningen ”I love Borås” som visades 2006 i Borås och som nu vandrar runt på olika platser. I höstas visades den i Paris. Jag fick en förfrågan om att göra en utställning i Borås och min första tanke var att bara ha bilder därifrån. Men så hittade jag runt 200 opublicerade bilder i arkivet, så det blev bilder från lite olika håll istället.

▪ Lars Tunbjörk

Lars Tunbjörk har ett sällsamt bildspråk som många gärna försöker kopiera. Redan 1982 blev han årets fotograf och i slutet av förra året fick kan Scanpix stora fotopris. I år kan du se en palett av hans bilder i Alba.

Du kan även läsa en intervju med honom här.

Andra fotografier
av Lars Tunbjörk:

Foto (1)

Foto (2)

Foto (3)

Foto (4)

Med Lars Tunbjörk i blick
Jag drömde nyligen att jag såg mig själv i en fotobok av Lars Tunbjörk. Stirrande med lobotomerad blick mellan två grälla extraprisskyltar på Ica Maxi. Med avklippt huvud och rödsvedd lite för slapp mage spelande minigolf. På en bänk på ett torg tyst slafsande glass med mina tre fula barn. Jag tittar inte in i kameran, ett av barnen gör det. Behöver jag säga att det var en mardröm?
Rasmus Malm
Krönika i GP 090514

Taggar
Skänk ett bidrag till Alba!

swishGillar du denna artikel? Redaktionen arbetar gratis, men vi behöver stöd till driften. Ditt stöd skulle betyda mycket för oss. Swisha valfritt belopp till Tidskriften Alba.

Swisha till 1231666452

Mer information om Swish och Alba.nu

Dela den här artikeln: