Liv Strömquist – Ja till Liv!

[111107] Förr var det mest en massa grabbar som ritade serier och roliga gubbar. Så är det tack och lov inte lägre. Nu finns flera skarpa tjejer som på olika sätt berikar både bildvärlden och sätten att skämta. Här har vi en av dem.

Från A till Ö diskuterar Liv Strömquist i Ja till Liv! olika ämnen, allt från kristdemokratiska barn och nazisttjejer, till nördar och queerposörer i en skruvad skolbok, fylld med politisk satir, pedagogisk plakatpolitik och svaret på frågor som: Hur dog moderaterna ut? Varför är varje hallåa på TV4 förbunden att bli ihop med Niklas Strömstedt? Och vad tillför Robert Gustafsson till evolutionsteorin? Ja till Liv! innehåller några av Liv Strömquists  tidigare publicerade serier, som aldrig tidigare varit utgivna i bokform, till exempel Kulturtanter, Tolv tröttsamma typer, Månadens manshora och Tjejkväll i tredje riket.

Liv Strömquist är annars kanske mest känd via radions Tankesmedjan men har givit ut flera böcker tidigare. Hundra procent fett (2006) blev ett tämligen stort genombrott. Efter den kom Drift, Einsteins fru och Pris Charles känsla. Man kan också se hennes alster i bland annat Aftonbladet, Galago, Ordfront Magasin, Handelsnytt, Bang och DN På stan. Själva har vi haft hennes kalendrar, Tolv tröttsamma typer (2009) och Månadens manshora (2010) på väggen hemma till besökares glädje.

Ja till Liv är utgiven av  Ordfront förlag, sept 2011

Taggar
Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: