Julian Assange – Memoarer är prostitution

[120213] En omtvistad självbiografi är underrubriken. Och det är det onekligen. Bland annat har Assange själv velat stoppa den.

Titeln lär vara vad Assange själv sa när han läste resultatet av de 50 timmars intervjuer med honom som är grunden för boken. De gjordes under hans husarrest på godset Ellington Hall. När kontraktet om memoarernas skrevs kungjorde han stolt att de skulle bli ett viktigt dokument i den globala kampen för att ”tvinga fram ett nytt regelsystem mellan folken och deras regeringar”. Riktigt så blev det väl inte då…

Hur som helst är han en person man blir nyfiken på. Först hjälte, hyllad och mytomspunnen. Sedan togs heder och ära av honom i samband med sexanklagelserna i samband med hans Sverigebesök. Det är knappast en objektiv sanning vi får ta del av i den här boken, men några intressanta ledtrådar till vilken sorts person han ändå är bör den ge.

Memoarer är prostitution är utgiven av Norstedts 2012. Översättningen är gjord av Patrik Hammarsten och Jonas Sjöstrand

Taggar
Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!

swishGillar du denna artikel? Redaktionen arbetar gratis, men vi behöver stöd till driften. Ditt stöd skulle betyda mycket för oss. Swisha valfritt belopp till Tidskriften Alba.

Swisha till 1231666452

Mer information om Swish och Alba.nu

Dela den här artikeln: