Hillevi Nagel – Gatans poesi

[130424] En samling bilder från gatorna i Göteborg. Fångade som i förbifarten av fotografen Hillevi Nagel som säger såhär om sitt fotograferande: ”Jag brukar tänka att det finns två sorters fotografer. De som gör bilder och de som ser bilder. Jag tillhör den senare kategorin. Många gånger känns det som om bilderna kommer till mig, som små meddelanden när jag som bäst behöver dem.”
Med stark känsla för vardagens smådetaljer har Hillevi Nagel fotograferat sådant som andra kanske inte ser. De flesta bilderna är tagna på hennes väg mellan hemmet och ateljén i stadsdelen Majorna. När man får tid att begrunda det hon fångat på bild uppstår någon sorts poesi. Det kan vara en konstig skylt, klotter, en oväntad situation…
Nu har bokförlaget Karneval samlat ett urval av hennes bilder i en liten bok i sk danskt band (mjuka pärmar med invikta flikar).
Hillevi Nagel är frilansfotograf utbildad vid fotohögskolan i Göteborg. Hon har tidigare utgivit ”Det finns inte ord” (Starfalk 2004) och ”Om sorg och omsorg” (Hammar förlag 2006). Delar av materialet i ”Gatans poesi” har tidigare ställts ut på bland annat Göteborgs stadsmuseum och Arbetets museum.

Gatans poesi är utgiven av Karnelval förlag 2013

Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: