Liv Strömquist – Kunskapens frukt

[141001] Kanske behöver vi inte tipsa om den här. Det har så många andra redan gjort. Men ändå. Efter att ha tidigare gjort succé med flera av sina serieböcker, verkar Liv Strömquist nu toppa med nyutkomna Kunskapens frukt.
Det är befriande att det skrivs om det kvinnliga könsorganet, som Liv Strömquist gärna kallar vulvan, som någonting annat än ett problem. Här tar hon oss på en fnissig kunskapsspäckad resa genom historien. Berättar om män som haft lite väl stort intresse för vulvan, om bristande anatomiska insikter och ger oss förutom skratt en mängd egentligen ganska jobbiga fakta om männens försök att på olika sätt kolonisera kvinnokroppen och med med hjälp av vetenskap och religion hålla oss på plats.

På årets Bok & Biblioteksmässa tog boken slut i montern och kassarna med en bild ur boken var mycket populär. (Lite komiskt resulterade det i en uppsatt skylt med texten ”Kunskapens frukt är tyvärr slut” och onekligen kunde det kännas så i den hetsiga kommers som pågår under mässan.)

Kunskapens frukt är utgiven av Galago 2014

Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!

swishGillar du denna artikel? Redaktionen arbetar gratis, men vi behöver stöd till driften. Ditt stöd skulle betyda mycket för oss. Swisha valfritt belopp till Tidskriften Alba.

Swisha till 1231666452

Mer information om Swish och Alba.nu

Dela den här artikeln: