En medryckande kamp

[150223] silvana.100x65pxDet är ingen överdrift att påstå att Silvana Imam haft ett storslaget år. Sedan debutskivan Rekviem, som släpptes 2013, har framgångarna inte låtit vänta på sig. Under år 2014 har det visat sig i form av en mängd priser som gjort Silvana till en numera hyllad folkkär hiphopartist.

Detta toppar hon med ännu en hitsingel. För evigt är bara ännu en bekräftelse på att den politiskt ställningstagande Silvana har tagit sina texter till en ny nivå. Till och med hiphophataren har börjat svänga på höfterna.

För evigt visar Silvana detta samtidigt som det växande stjärnskottet från Stockholm, Marlene, gör ett storslaget inslag med sång. Vilket gör denna låt till en riktigt dänga där man har svårt att inte sjunga med. Silvana Imam är här för att stanna. Under året har hon inte bara blivit en hyllad hiphopartist.

Hon är också högaktuell i medierna då hon har kommit att bli en representant, inte bara för de kvinnor som verkar inom hiphopen och musikindustrin, utan också för hbtq-personers roll i musikindustrin. Silvanas tydliga ställningstagande gör att vi inte behöver gissa oss till vad hon vill säga eller läsa mellan raderna. ”Allt jag gör är supernice, jag är Sveriges superdyke.”

För evigt är bara en i raden av många framgångar för Silvana. Bara det faktum att jag sitter här och skriver en månad efter singelsläppet är ju ett tydligt tecken på att hennes låtar väcker känslor och debatt. ”Är du med? Det här är celebration. Jag och mina ladies”, ekar i högtalarna på klubbarna och påminner om en ständig kamp tillsammans med Silvana som många kommer vilja ansluta sig till.

▪ Klara Byström

Silvana Imam skivomslagSilvana Imam feat. Marlene
För evigt
Refune Records, Sverige, 2014

Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: