Kristina Ohlsson – Mios blues

[150416] Med Lotus blues startade Kristina Ohlsson berättelsen om Martin Brenner, advokaten som dras in en en härva som snabbt visar sig grymmare och mer komplicerad än någon kunde ana. Nu fortsätter den här historien i Mios blues. Den som missat bok ett kan antingen köpa den i pocket eller nöja sig med den recap som bjuds i inledningen.

Kristina Ohlsson har skrivit flera kriminalromaner tidigare. Hon har varit mycket produktiv sedan debuten 2009. Det har blivit sex böcker om poliserna Alex Recht och Fredrika Bergman och dessutom tre barnböcker för mellanåldern.

Mios blues är precis som den tidigare boken om Brenner en mycket rapp och hårdkokt historia. Det är maffia och korruption. Martin Brenner ska här dels försöka rentvå sig själv från mordmisstankar (förklaring i bok ett) och dels hitta en försvunnen liten pojke, som misstänks vara kidnappad.

Jag var inte lika förtjust i Lotus blues som jag varit i Ohlssons tidigare böcker, men jag gillade den och den var oerhört spännande. Och här knyter hon ihop alla trådar mycket elegant (även om det blev lite för uppenbart vartåt det lutade liite för tidigt).
Snyggt gjort är det dock och den som är förtjust i den här sortens svarta, snabba historier får sitt lystmäte.

Den som vill läsa min recension av Lotus blues kan klicka på den här länken.

Siri Reuterstrand

Mios blues är utgiven av Piratförlaget 2015

Taggar
Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: