Unga radioteatern – sommarlovsföljetongen Skellig

[150623] Som alltid på sommarloven sänder Sveriges radio sommarlovsföljetongen på morgnarna. Strax efter nio. Lagom att lyssna på till lata frukostar. Just nu är det Skellig med manus Doreen Kanter efter en bok av David Almond.

David Almond är en brittisk författare som skrivit både för barn och vuxna. Skellig var hans första ungdomsroman och den gavs ut på svenska med titeln Han hette Skellig 2000.
Berättelsen handlar Michael vars lilla babysyster är sjuk. Familjen har just flyttat in i ett nytt hus, med ett fallfärdigt garage.
Michael får vara ensam mycket, medan föräldrarna tillbringar tid på sjukhuset med den lilla, ännu namnlösa systern. En dag hör han konstiga ljud från garaget och upptäcker en märklig varelse. Smutsig, mager och sjuk.
Grannen Mina spelar också en stor roll i historien, som är fylld av mystik.
En bra bok att läsa högt och prata om, och nu alltså omgjord till radioteater på det där lite speciella sättet som Sveriges radio varit så bra på ända sedan jag själv var liten och lyssnade på Det blåser på månen och berättelserna om Narnia i deras versioner.
Rekommenderas. Både för stora och små.

David Almond Han hette Skellig, Berghs förlag 2000. Översättare: Katarina Kuick

I radiobearbetning med manus av Doreen Kanter och musik av Anders Hillborg. Regi Eva Staaf

Taggar
Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: