Vem vet?

bokomslag

[171011] Finns det en existens efter döden? Författaren till denna egenutgivna bok vill på 59 sidor berätta om hur hon har fått kontakt med sin yngste son efter att han gick bort.

Hon skriver i förordet att hennes liv förändrades totalt när yngste sonen Oliver dog 21 år och sju månader och 30 dagar gammal. Hur överlever man en sådan sorg?
Jo, hon hade vänner som berättade om ett sätt att hitta bevis på att vårt medvetande överlever den fysiska döden.

Rosemari och hennes man
, som var helt lamslagna av sorg och saknad efter sonens plötsliga död, tog kontakt med ett medium vid namn Bo Bergman som är knuten till Stockholms spiritualistiska förening. De beställde tid för en privat sittning och lämnade över en tröja som Oliver brukat ha på sig och Bo Bergman satt med den i knät.

”Jag känner att er son är här med oss, han står här precis bakom mig”, sade Bo Bergman direkt”.

Bo Bergman satt plötsligt på samma sätt som Oliver brukade sitta och han talade på Olivers vis och sade:

”Er son säger: Vad vill ni veta nu då?”
”Säg något som vi inte vet”, sade jag”.

”Darkside…Det är som om det skulle vara ett namn på en text eller nåt…Er son säger ordet darkside. Det är en text av något slag.”

Rosemari kände på en gång att det måste vara något som fanns på Olivers hårddisk och hon sa det högt. Seansen fortsatte och mediet gav flera träffsäkra besked att där fanns något närvarande, att Oliver var där. Bo Bergman förmedlade flera saker från sonen som bara Rosemari och hennes man kunde känna till.

Väl hemma plockade Rosemari upp hårddisken och tog med den till han som var IT-ansvarig på hennes jobb. Han lyckades föra över allt innehåll till en annan bärbar hårddisk och när hon kopplade upp den mot sin egen dator fanns där en mapp som hette Darkside och i den fanns flera texter som hade ordet ”darkside” i sitt namn.

Hon skriver:

”Detta kunde bara betyda att Olivers medvetande fanns kvar efter hans fysiska död. Det finns en existens efter den här livsformen, det kände jag mig övertygad om då. Det var också typiskt Olivers humor att just ge oss ett ord som ”darkside”…ett ord som inget medium skulle hitta på som besked från en avliden son. Vem vill ge ordet ”darkside” till sörjande föräldrar?”

Sedan följer tre ytterligare exempel på personer som fått andlig kontakt med avlidna nära och kära. Fast, understryker författaren, det är viktigt att ha ett sunt kritiskt sinnelag till spiritism. En intervju med Eva-Britt Wennerström, författare, terapeut, pedagog, ekonom och medium understryker det.

För finns andevärlden på riktigt, då tål de att vi kräver bevis av medier, menar Eva-Britt Wennerström.

Hon har skrivit en bok ”Anden i ditt liv” och Rosemari Södergren fick träffa henne för ett samtal där hon även berättade om fysiska seanser, vilka innebär att andevärlden visar sig på olika sätt så att alla som är där ser samma sak. Ibland kommer de avlidnas röster igenom.

Rosemari Södergren skriver avslutningsvis att hon alltid tidigare varit skeptisk mot denna typ av övernaturliga tro. Hennes son Oliver var själv väldigt intresserad av hypnos när han levde men hon hävdade alltid mot honom när han sa att han skulle kunna hypnotisera sin mor. Men hon har via ett annat medium lyckats få kontakt med sin döde son via hypnos.
Hon hade aldrig trott på detta för tio år sedan, skriver hon, uppväxt i en värld där naturvetenskapen ses som rättesnöre. Men nu när hon varit med om det flera gånger – även fysiska uppenbarelser – så vet hon att det är möjligt.

”Jag tror att de som lämnat den fysiska existensen finns fast på ett annat sätt. De finns här och nu, nära oss, fast vi inte kan uppfatta dem. Jag tänker mig att under vissa förutsättningar kan vi uppfatta dem. Ibland sker detta på ett annat plan än vårt fysiska, på ett sätt som vi kan kalla andligt. Ibland kan dock andevärlden bli tydlig för oss rent fysiskt.”

Ja, vad vet vi, egentligen?

▪ Leif Wilehag

bokomslag
Rosemari Södergren
Beviset
Livet fortsätter efter döden

Södergren Communication
Type & Tell 2017

Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: