Per Schlingmann – Harpsund tur och retur

[180828] Per Schlingmann ingick i den krets kring Fredrik Reinfeldt som inför valet 2006 konstruerade konceptet Nya Moderaterna. Han blev partisekreterare och statssekreterare, en grå eminens i den borgerliga regeringen. Efter valförlusten 2014 blev han PR-konsult och, dessvärre, författare.

I sina böcker använder han sig av erfarenheterna från den politiska karriären. Det kunde blivit intressant om hans fallenhet för författarskapet motsvarat erfarenhetskapitalet. I Harpsund tur och retur står en strid med mångahanda illistiga intriger om partiledarskapet och med det statsministerposten. Allt är taktiserande och maktlystnad, om de inblandade kontrahenterna har några politiska idéer av nämnvärd betydelse framgår inte. Möjligen kan den av dialektisk filosofi intresserade fundera över om huruvida det finns en tanke bakom att statsminister Elvira Kropp har en älskarinna som heter Ann-Louise Hegel.

En komplikation för det politiska etablissemanget uppstår när den stora banken vill lägga ner hälften av alla sina kontor, det underblåser ytterligare ett spirande missnöje bland landsbygdsbor, vilket leder till ett mord, men möjligheten till att spinna en riktig kriminalintrig kring detta har Per Schlingmann avstått ifrån. Han är utförlig när det gäller kläder och miljöer. Alltid något.

Per Schlingmann
Harpsund tur och retur
Piratförlaget 2018

/Christian Swalander

Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: