Att ge upp har inte övervägts. Göteborgskvinnor i rörelse/r – Lisbeth Stenberg, Monica Påhlsson, Eva Zetterman m.fl.

[210730] 

I Göteborgsposten skrev man ”… en fantastisk bok. Den är ett blivande standardverk. ”Att ge upp har inte övervägts” är – enklast uttryckt – Göteborgs kvinnliga politiska historia. ” om den här omfångsrika boken. Och bättre kan det inte uttryckas. Här skriver 27 mycket olika författare – forskare och aktivister – om Göteborgs kvinnorörelsers historia. Det ambitiösa verket kom till med anledning av att 2021 markerar såväl Göteborgs 400 -årsjubileum som 100 år av kvinnlig allmän rösträtt.

De 469 sidorna rymmer mängder av viktiga fakta och tusen roliga små detaljer att ta till sig. Särskilt kul tyckte jag det var att läsa om 70-talets påhittiga kvinnorörelse – eller förresten inte bara läsa, det finns mängder av intressanta bilder att se också. De gör det här till en underbar bok att bläddra i, att läsa lite här och lite där. Den som letar kvinnliga förebilder och inspiration hittar här en guldgruva. En bok att låta ligga framme.

Här kan du läsa mer om hela projektet bakom boken och bl a få en närmare presentation av flera av skribenterna.

Göteborgskvinnor i rörelse/r finns också på Facebook 

Att ge upp har inte övervägts. Göteborgskvinnor i rörelse/r är utgiven av Makadam förlag 2021

Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!

swishGillar du denna artikel? Redaktionen arbetar gratis, men vi behöver stöd till driften. Ditt stöd skulle betyda mycket för oss. Swisha valfritt belopp till Tidskriften Alba.

Swisha till 1231666452

Mer information om Swish och Alba.nu

Dela den här artikeln: