Vikten av att räkna kalorier

Åsa Swanberg – Koll på kalorierna, Michael Mosley – Mosleymetoden
Michel Mosley Åsa Swanberg

För oss som är insatta i den svenska bokutgivningen inom områdena mat och hälsa är det ”lilla” stockholmsförlaget Ordalaget inte så litet och ofta väldigt pigga i sin utgivning. De är snabba med att fånga upp nya trender och nya kunskaper. Läs mer

Något att sätta i händerna på den ovane kocken

Mathias Dahlgren – Kokbok för grå dagar

Jag är förtjust i Mathias Dahlgrens senare kokböcker; Hemkunskap, Rutabaga och den nya Kokbok för grå dagar.

Kokbok för grå dagar är just det; de grå dagarnas bristande magi går som en röd tråd genom boken och recepten/matlagningen tar spjärn mot den ofta trista grundtonen under vinterhalvåret. Det är lekfullt och igenkännande. Läs mer

Hemkunskap för nybörjare – och andra

Mattias Dahlgren – Hemkunskap
bokomslag

författarporträttDet är lika bra att krypa till korset direkt. Jag är passionerat förtjust i mat och matlagning. Hur jag förhåller mig till mat och värderar mat har kommit att prägla en stor del av min personlighet, av hur jag ser på mig själv och på livet. Läs mer